Now Reading:
Donji Kraljevec poziva na veliku fašničku zabavu, najbolje maske očekuju novčane nagrade
Full Article 2 minutes read

Donji Kraljevec poziva na veliku fašničku zabavu, najbolje maske očekuju novčane nagrade

Iz Općine Donji Kraljevec pozivaju udruge, grupe i stanovnike mjesnih odbora na veliku fašničku zabavu koja će se održati 10. veljače na ulicama Hodošana. Početak povorke je u 14 sati s prostora trokuta na ulazu u Hodošan, na cesti Donji Kraljevec – Hodošan.

Maskirane grupe zaputit će se Glavnom ulicom u pratnji Puhačkog orkestra Općine Donji Kraljevec do stadiona, gdje će biti održan središnji dio manifestacije. Sve prijavljene grupe bit će predstavljene na postavljenoj bini da bi prosudbena komisija mogla izabrati najbolje maske. Za sve sudionike bit će osigurane krafne i topli napitci.

A za najmaštovitije maske spremne su i novčane nagrade. Tako glavne nagrade iznose 300 eura za najbolju masku, dok druga i treća u poretku dobivaju 200, odnosno 100 eura. U dječjoj kategoriji najmaska po izboru žirija dobiva 150 eura, drugoplasirana 100, a trećeplasirana 50 eura nagrade. Također, spremno je i nekoliko utješnih nagrada.

Na nagradno natjecanje se prijavljuju samo grupne maske, a mogu se prijaviti i maskirane grupe koje nisu s područja Općine. Maskiranom grupom se smatraju minimalno četiri osobe. Poželjno je osmisliti i razno razna prijevozna sredstva, poput konjskih zaprega, bicikala, maskiranih automobila ili pak kosilica. Grupe mogu svoje maske prezentirati cijelim putem kojim se kreće povoraka, a na pozornici se predstavljaju samo defileom – poručuju iz organizacijskog odbora općinskog fašnjaka u Hodošanu.

Prijave je potrebno dostaviti na e-mail opcina@donjikraljevec.hr i to najkasnije do 09. veljače. U prijavi treba navesti naziv maske, odnosno grupe, približan broj članova i iz kojeg mjesta dolaze. Dodatne informacije mogu se dobiti na broju 040 / 655 126.

sjever.hr
23.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.