Now Reading:
Krešimir Končevski titulu Matije Gupca predao nasljedniku Igoru Frajtagu: „Buna traje!”
Full Article 3 minutes read

Krešimir Končevski titulu Matije Gupca predao nasljedniku Igoru Frajtagu: „Buna traje!”

U nedjelju je u Gornjoj Stubici pred spomenikom Ambroza Matije Gupca obavljena primopredaja Gubca. Naime, nakon obilaženja znamenitosti Gupčevog kraja putevima Seljačke bune i Gupčevih puntara, završnom točkom ispod spomenika, Krešimir Končevski je predao titulu i ulogu Matije Gupca svojem nasljedniku Igoru Frajtagu.

– Želimo iskoristiti priliku da se Krešimiru javno iz srca zahvalimo na zadnjih sedam uistinu prekrasno provedenih godina i bez lažne skromnosti, na izuzetno uspješnoj suradnji, kao partneru, a i kao prijatelju. Našem dragom Igoreku želimo puno snage, hrabrosti i pozitivnih stvari koje ga čekaju na daljnjem putovanju. Ljubav i dobrota – poručili su iz Društva Vitezova Zlatnog Kaleža.

Od velike uloge na svojim društvenim mrežama se oprostio i Končevski.

– Moja epizoda Matija Gubec je završila. Nakon jubilarne 450. godišnjice i 15. uprizorenja u organizaciji DVZK i mojih sedam godina uloge Gupca, došlo je vrijeme da tu dužnost predam mlađim snagama. Bila mi je velika čast i zadovoljstvo biti u ulozi najpozitivnijeg i najpoznatijeg hrvatskog povijesnog junaka. Dobrim dijelom i zbog vrijednosti i bunta koji s tim likom dijelim u stvarnosti – napisao je Končevski dodavši da se nada da je opravdao povjerenje društva iz Udruge i svih koji su ih pratili.

S obzirom da je buna izrasla u respektabilnu manifestaciju, Končevski je izrazio zadovoljstvo da je u svemu tome imao priliku sudjelovati i dati svoj doprinos.

Ali čovjek mora znati reći kad je dosta. Ulogu vraćam onima koji su je s povjerenjem svojedobno dali meni, a to je naša Udruga DVZK. Sretan sam kaj imam pravoga nasljednika za kojeg sam siguran da bude toj ulozi dao još jednu dimenziju više, dostojno čuvao spomen na bunu, vrijednosti i tradiciju našega zagorskoga kraja! Igore, imaš moju punu podršku – poručio je Končevski i dodao da će i dalje biti udruzi na raspolaganju.

A dok sam živ, Gubec bum zanavek ostal, negde ispod kože – dodao je na kraju.

Zahvalu Krešimiru Končevskom uputio je i gradonačelnik Grada Donja Stubica Nikola Gospočić.

– Dragi Krešo, hvala na svemu u ime Grada Donja Stubica i u moje osobno ime. Nekako se sudbina poigrala da smo iste godine preuzeli teške i odgovorne uloge gradonačelnika i Matije Gupca. Nitko u tom trenutku nije bio prikladniji za ulogu Gupca od tebe. Kad pišem ulogu nekako mi se čini da tebi to nije bila uloga nego način izražavanja i života- rekao je gradonačelnik Gospočić, kratko poručivši novom Gupcu, Igoru Frajtagu.

Igore za tebe samo dvije riječi – buna traje!

Foto: Matija Djanješić
sjever.hr
22.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.