Now Reading:
Hrvatska se probudila u debelim minusima: U Bednji -13, Varaždinu -10, a Krapini -8
Full Article 2 minutes read

Hrvatska se probudila u debelim minusima: U Bednji -13, Varaždinu -10, a Krapini -8

Danas se očekuje sunčano i jako hladno vrijeme, uz jak sjeveroistočni vjetar, na Jadranu i buru.

Probudili su nas debeli minusi. Tako je najhladnije jutros bilo u Bednji, -13, a na Zavižanu je -12 Celzija. Samobor i Zagreb su bili na -11, Varaždin na -10, Krapina na -8.

U Dalmaciji tijekom dana slijedi postupno razvedravanje, a na jugu u prvom dijelu dana još mjestimice malo kiše, lokalno i susnježice i snijega. 

Prema podacima DHMZ-a, najviše snijega ima u Crnom Lugu, 27 centimetara te u Bosiljevu 24. Čabar i Ogulin su na 19, a Samoborci imaju 16 cm snijega. U Zagrebu je palo 10 centimetara snijega, a po 7 ga je u Sisku, Daruvaru i u Krapini.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od -2 do 3, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 4 i 9 °C.

Iz HAK-a javljaju kako zbog jake bure za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci i Istri, i obrnuto.

Za sve skupine vozila zatvoreni su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca, dok za ostala vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, obilazak je preko Knina-DC1 ili Kistanja-DC59), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, dionica Stare ceste kroz Gorski kotar (DC3) Gornje Jelenje-Kikovica, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most, županijske ceste ŽC5217 Bruvno-Mazin i ŽC5199 u mjestu Štirovača.

Samo za osobna vozila otvorene su:dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala Novi Vinodolski-Senj (DC8), državna cesta DC27 Gračac-Donji Karin.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/DHMZ/HAK 20.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.