Now Reading:
Okrugli stol na MEV-u: studenti se upoznali s izazovima i prilikama u upravljanju sportskim udrugama
Full Article 2 minutes read

Okrugli stol na MEV-u: studenti se upoznali s izazovima i prilikama u upravljanju sportskim udrugama

Na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu održan je Okrugli stol na tema „Izazovi upravljanja sportskim udrugama”. Okrugli stol održan je u okviru kolegija Menadžment neprofitnih organizacija na 2. godini diplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta, pod mentorstvom profesorice Mirjane Trstenjak. Izlaganje teme pružilo je studentima uvid u realne izazove i prilike u području u kojem se trenutno obrazuju.

Gosti Okruglog stola bili su Ljiljana Šipuš iz Udruge sportske rekreacije „Sport za sve” Mala Subotica, Nenad Ujlaki, student Veleučilišta i predstavnik Društva sportske rekreacije „Čaki” Čakovec, Marin Horvat iz Međimurskog školskog sportskog saveza i Karla Črep iz Odbojkaškog kluba Totovec. Svaki gost je predstavio svoju udrugu i pružio studentima uvid u njihov razvojni put.

Jedna od ključnih tema bila je utjecaj pandemije koronavirusa na funkcioniranje sportskih udruga. Raspravljalo se o izazovima s kojima se udruge suočavaju, posebno u pogledu sportske infrastrukture i financiranja. Gosti su razgovarali i o strategijama privlačenja novih članova, ističući ulogu volontiranja u svom radu. Poseban naglasak stavljen je na važnost praćenja zakonske regulative, što je prepoznato kao jedan od najvećih izazova u vođenju sportskih udruga. Također, istaknuta je važnost promocije i marketinga u strategijama privlačenja novih članova i održivosti udruga.

Na kraju Okruglog stola gosti su studentima dali korisne savjete o važnosti uključivanja u volonterske aktivnosti, ističući da takve aktivnosti mogu pružiti vrijedna iskustva koja su ključna za profesionalni razvoj. Naglašena je potreba za upornošću, vizionarstvom i kontinuiranim radom i trudom na putu do uspjeha.

Karla Črep, kao bivša studentica Međimurskog veleučilišta, posebno je inspirirala studente svojim porukama o važnosti strasti i prepoznavanja vlastitih vrijednosti u karijeri.

Okrugli stol bio je izvrsna prilika za studente da iz prve ruke slušaju o izazovima i mogućnostima koje pruža dinamičan svijet sportskog menadžmenta te kako teoriju pretvoriti u praktična znanja i vještine potrebne za buduće karijere u sportskim udrugama.

sjever.hr/mev.hr
19.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.