Now Reading:
Ceste u Zagorju su prohodne, ali probleme stvara vjetar koji nanosi snijeg: “Sve jedinice su na terenu od pola pet ujutro i čiste po prioritetima”
Full Article 2 minutes read

Ceste u Zagorju su prohodne, ali probleme stvara vjetar koji nanosi snijeg: “Sve jedinice su na terenu od pola pet ujutro i čiste po prioritetima”

Kao što je bilo i najavljeno stigla je nagla promjena vremena i zahlađenje. Pada gusti snijeg, a probleme stvara i jak vjetar koji na nekim mjestima stvara nanose snijega. Prema podacima DHMZ-a u Krapini je u 7 sati izmjereno 5 centimetara snijega, ali u nekim višim i bregovitim predjelima Krapinsko-zagorske županije ima ga i puno više.

Zimska služba je na terenu i ceste se čiste, a kakvo je stanje na cestama u Krapinsko-zagorskoj županiji rekao nam je voditelj cestarije u Krapini Nikica Krasnik.

 – Ceste su prohodne uz korištenje zimske opreme. Sve jedinice su na terenu od pola pet ujutro i čiste po prioritetima, čisti se od prvog prema trećem prioritetu. Na brdima ima zastoja, ponajviše iz tog razloga jer kamioni nemaju zimsku opremu. Naši kamioni s ralicama prođu i za 50 minuta je sve ponovno bijelo, a nažalost ne mogu odjednom biti na deset mjesta. Tamo gdje puše vjetar, opet nanosi snijeg na cestu i stvaraju se zapusi. Dajemo sve od sebe da ceste budu prohodne  – naglasio je Krasnik.

Snijeg bi popodne trebao prestati padati i onda bi se stanje na cestama i promet trebao normalizirati.

i.belošević/sjever.hr 19.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.