Now Reading:
Za svaku pohvalu: OŠ Marija Bistrica sudjelovala u raznim humanitarnim akcijama i prikupljala sredstva za potrebite
Full Article 2 minutes read

Za svaku pohvalu: OŠ Marija Bistrica sudjelovala u raznim humanitarnim akcijama i prikupljala sredstva za potrebite

Osnovna škola Marija Bistrica i ove je godine sudjelovala u različitim humanitarnim akcijama, u cilju pomoći drugima kojima je to potrebno.

U humanitarnu akciju “Iskra dobrote” uključili su se svi razredni odjeli, te sekcije koje djeluju pri Učeničkoj zadruzi “Srčeke”, izradivši prigodne ukrase s temom Božića. Učenici učeničke zadruge su treće adventske nedjelje na Bistričkom trgu, prodavali svoje radove. Preostali proizvodni, prodavali su se narednim danima u školi. U humanitarnoj akciji prikupljeno je 417,75 eura, a sredstva će biti namijenjena učenicima slabijeg imovinskog statusa.

U humanitarnoj akciji “Razredne jaslice”, također su sudjelovali svi razredi, pod vodstvom svojih vjeroučiteljica i vjeroučitelja. Održala se prodajna izložba u župi i prikupljeni novac ide u humanitarnu kasu škole za potrebe učenika teškog imovinskog stanja. U humanitarnoj akciji skupljeno je 350 eura.

Organizirana je i humanitarna akcija ”Za socijalnu samoposlugu humanitarne udruge Duga u Vukovaru”. Učenici iz Marije Bistrice su tijekom posjeta Vukovaru donirali socijalnoj samoposluzi udruge Duga u Vukovaru, preko 350 kilograma različitih osnovnih prehrambenih i higijenskih proizvoda.

Početkom prosinca započela je provedba nacionalnog programa Hrvatskog Caritasa “Za 1000 radosti – Na strani dobra“, kojem se prikuplja pomoć za najsiromašnije obitelji diljem Hrvatske. U tu svrhu i OŠ Marija Bistrica je opet pokazala veliku empatiju za ljude te se uključila u prikupljanje novčanih sredstava. U humanitarnoj akciji prikupljeno je 450 eura. Humanitarnu akciju i ove godine poduprlo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske na tragu dugogodišnje suradnje s Hrvatskim Caritasom, a u bistričkoj školi provela ju je vjeroučiteljica Barbara Sipina.

Još jednom hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovim humanitarnim akcijama! Hvala svim dobrim ljudima koji su nas podržali. Hvala svima koji su dali svoj prilog, hvala roditeljima naših učenika koji su podnijeli veliki financijski teret. Najviše hvala našim učenicima koji su bili neumorni u prodaji i izradi svih ukrasa. Hvala učiteljima koji su usadili našim učenicima pravu vrijednost i ljubav. Dobri duh u ljudima je opet prošao našom školom – rekao je ravnatelj Dominik Karajić.

FOTO: RMB

sjever.hr 18.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.