Now Reading:
U Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice počinje obnova vanjskih bazena i gradnja hotela s 5 zvjezdica, vrijedna preko 17 milijuna eura
Full Article 5 minutes read

U Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice počinje obnova vanjskih bazena i gradnja hotela s 5 zvjezdica, vrijedna preko 17 milijuna eura

U prostoru Specijalne bolnice u Stubičkim Toplicama održana je konferencija za medije na temu 17 milijuna eura vrijednog projekta obnove vanjskih bazena i gradnje hotela u sklopu  Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice.

Ovaj je projekt uvršten na prioritetnu listu za dodjelu sredstava u sklopu poziva Ministarstva turizma i sporta za dostavu projektnih prijedloga „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane  vrijednosti“. 

Kreće se u izgradnju druge i treće faze projekta koji je započeo još 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je 17.638.000 eura ili 132.898.000 kuna, a iznos odobren putem natječaja je 16.452.978 eura. Neprihvatljivi troškovi su 1.185.000 eura i ta sredstva će osigurati sama Specijalna bolnica i Krapinsko-zagorska županija kao osnivač.

Župan Željko Kolar je rekao kako se sada nalaze u prostoru izgradnje prve faze, oko bazena koji su izradili vlastitim sredstvima Specijalne bolnice Stubičke Toplice i Krapinsko-zagorske županije, a sada su s ovim javnim pozivom osigurali izgradnju druge i treće faze.

Ovo je još jedan dokaz da se isplati dugoročno planirati, ako imate viziju i znate što želite i ako imate sjajan tim kakvi su ovi ljudi iza mene, onda možete biti uvjereni u odličan rezultat. Ovo je veliki događaj za zdravstveni turizam Krapinsko-zagorske županije, za sjajne djelatnike Specijalne bolnice Stubičke Toplice, ali naravno i za sve pacijente koji dolaze ovdje na rehabilitaciju u bolnicu – naglasio je župan i najavio izgradnju dodatnih, vanjskih bazena, nekih drugih sadržaja i jedan veliki parking.

– Jasan je smjer razvoja, imamo jasnu strategiju, točno znamo što želimo i imamo ljude koji mogu pružiti tu uslugu. Mi želimo stvoriti takve uvjete, da svi u Republici Hrvatskoj dobiju vrhunsku uslugu i da za to ne moraju ići u Austriju, niti u Njemačku nego da mogu doći ovdje kod nas u Stubake gdje će imati vrhunske prostorne uvjete, vrhunsku opremu, a vrhunske ljude imamo već i sada – napomenuo je župan Kolar.

Ravnateljica Zagorske razvojne agencije, Karolina Barilar kazala je kako je evaluacija projekta trajala gotovo godinu dana.

– Samoj prijavi projekta prethodilo je gotovo pola godine intenzivnog rada na doradi projektno tehničke dokumentacije, kako bismo zadovoljili poprilično rigorozne isključujuće kriterije, a i kriterije bodovanja. S obzirom na iskustvo koje imamo u pripremi projekata, ovo je za nas bio jedan novi izazov, jer je ova priprema projektnih prijedloga bila daleko najizazovnija, jer se po prvi put u samoj prijavi jako puno pažnje pridavalo zelenoj tranziciji i digitalnoj tranziciji.

Barilar je istaknula kako je sam projekt ostvario 49 od 51. maksimalnog broja bodova, što ih je plasiralo kao drugorangirane na prioritetnoj listi odobrenih projekata.

Ravnateljica bolnice Zorica Capar kazala je kako se radi o projektu koji će pridonijeti razvoju zdravstvenog turizma i poboljšanju kvalitete pruženih usluga našim pacijentima koji dolaze ovdje na stacionarnu rehabilitaciju preko HZZO-a, kao i onim korisnicima naših usluga koji si žele priuštiti neki od naših zdravstvenih tretmana u vidu prevencije te poboljšanja kondicije i zdravstvenog stanja – rekla je ravnateljica Capar i pojasnila što sve obuhvaća projekt.

– Projekt obuhvaća natkrivanje vanjskog bazena koji će nakon završenog investicijskog ciklusa moći biti u funkciji svih 365 dana u godini. Natkrivanjem bazena dobit ćemo dodatne wellness sadržaje s popratnim garderobama, spojit će se spojnim ulazom i toplom vezom s postojećim kapacitetom bolnice, a u planu je i gradnja novog lječilišnog hotela na dva kata s 36 soba i dva apartmana na razini 5 zvjezdica. Taj hotel će imati liječničku dvoranu, dvoranu za fizikalne terapije, restoran s kuhinjom sa 100 sjedećih mjesta, vanjsku i unutarnja terasu i na krovu terase bit će fotonaponske ćelije, te kafić sa sunčalištem, dakle s kompletnom uslugom. Imat ćemo i polivalentnu kongresnu dvoranu – kazala je Capar.

S obzirom na dugu tradiciju i povijest bavljenja medicinskim turizmom koju Stubičke Toplice imaju, dodala je ravnateljica, žitelji same općine dobit će jednu dodatnu vrijednost u vidu novog zapošljavanja. Ravnateljica Capar i dodala tko će moći koristi usluge hotela koji će se graditi.

Načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak zahvalio se Županiji i županu, ravnateljici i djelatnicima, bivšem ravnatelju, Ministarstvu i svima onima koji su prepoznali ovaj projekt  kao poželjan i prihvatljiv.

Ovo je sigurno najveća investicija u Stubičkim Toplicama, pogotovo za nas koji smo ovdje odrasli i sjećamo se kupališta, tu su bile stare kade gdje sam s pokojnom bakom dolazio na kupanje. Sreća koju donosi ovaj projekt je svima nama neopisiva jer Općina Stubičke Toplice zaslužuje taka projekt i jedva čekam početak radova. Kao Općina nismo mogli sudjelovati u svemu ovome, ali svakodnevno smo pratili razvoj događaja – zaključio je Beljak.

i.belošević/sjever.hr 18.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.