Now Reading:
Delegacija Hercegbosanske županije u Varaždinskoj županiji: Došli smo vidjeti dobre primjere jer se ovdje stvarno ima što za vidjeti i naučiti
Full Article 3 minutes read

Delegacija Hercegbosanske županije u Varaždinskoj županiji: Došli smo vidjeti dobre primjere jer se ovdje stvarno ima što za vidjeti i naučiti

U Varaždinskoj županiji od 17. do 19. siječnja u uzvratnom posjetu boravi delegacija Hercegbosanske županije koju uz samo vodstvo županije čine gospodarstvenici, poduzetnici te predstavnici zdravstva, obrazovanja i poljoprivrede s tamošnjeg područja.

Za članove delegacije predvođene predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Ivanom Vukadinom župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno sa svojim suradnicima u četvrtak je priredio prijem.

Uzvratni posjet delegacije Hercegbosanske županije rezultat je potpisanog Sporazuma o suradnji, a kojeg su u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije, 7. rujna 2023. godine, potpisali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije Jozo Ćosić.

Kako je rekao varaždinski župan Stričak, prilikom potpisivanja sporazuma naglašeno je to nije samo čin geste, nego da će se poduzeti sve da se ta suradnja uspostavi gdje god je to moguće.

– Danas je ovdje jedno brojno izaslanstvo Hercegbosanske županije, predvođeno premijerom i predsjednikom Skupštine, a u izaslanstvu su ravnatelji školskih ustanova, zdravstvenih ustanova, poduzetnici i njihovi vijećnici. To nas zaista veseli i nakon prijema ćemo održati još jedan sastanak na kojem će sudjelovati i ravnatelji s naše strane, iz naših ustanova, poduzetnici, gospodarstvenici i predsjednici komora kako bismo tu suradnju uspostavili na jednoj dobroj i zdravoj razini – kazao je Stričak i dodao da je cilj da se održavaju radni sastanci s onima koji mogu doprinijeti razvoju dviju sredina te da će se poduzeti sve da se ta suradnja i dalje nadograđuje.

Varaždinska županija kao dobar primjer

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin zahvalio je županu Stričaku na srdačnom prijemu i vrhunskoj organizaciji u nastavku suradnje nakon potpisanog sporazuma prošle godine.

– U delegaciji nas je 30 iz svijeta politike, poduzetništva. Došli smo vidjeti dobre primjere jer se u Varaždinskoj županiji stvarno ima što za vidjeti, naučiti i prepisati, te tako omogućiti opstanak hrvatskog naroda na području Hercegbosanske županije uz kvalitetne projekte, programe i sve ono što nama ljudima koji živimo u Federaciji Bosne i Hercegovine treba. Suradnju ćemo nastaviti u dobrom duhu i pratiti dobre primjere kako bi narod koji ondje živi stvarao nova radna mjesta – istaknuo je Vukadin.

Predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije Jozo Ćosić kazao je da je prošlo je nekoliko mjeseci od kada je potpisan Sporazum o partnerstvu, zajedničkoj suradnju i prijateljstvu između ove dvije županije.

– Svjedoci smo brojnih sporazuma koji su potpisani, a nisu realizirani na način da se to zaista na terenu i dogodi, jer to se može dogoditi jedino ako politika prati gospodarstvo. Mi smo pokazali da ta politika, taj Sporazum nije „mrtvo slovo na papiru”, da on zaista prati gospodarstvo i ovdje su najvažniji gospodarstvenici iz Hercegbosanske županije, ovdje su predstavnici zdravstva i školstva. Idemo danas u radne posjete sa svojim timom i mislim da će ova suradnja biti na obostrano zadovoljstvo, kako varaždinskih poduzetnika, tako i poduzetnika iz Hercegbosanske županije – zaključio je Ćosić.

mlpetrinjak/sjever.hr
18.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.