Now Reading:
U nesreći kod Zaprešića jutros poginuo 20-godišnjak, Audijem se zaletio u barikade s 230 km/h?
Full Article 2 minutes read

U nesreći kod Zaprešića jutros poginuo 20-godišnjak, Audijem se zaletio u barikade s 230 km/h?

U nesreći kod Zaprešića rano jutros poginuo je 20-godišnji vozač Audija TT, neslužbeno doznaju 24sata.

– Danas, 17. siječnja 2024. oko 5:40 sati na AC A2, smjer Zaprešić, kod naplatne postaje Zaprešić, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao jedan osobni automobil. U prometnoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala – javili su iz PU zagrebačke.

Sudski vještak za promet Goran Husinec uvjeren je da je na njega nešto utjecalo, bolest ili čak droge i alkohol.

– Ovakve nesreće ne mogu se dogoditi svjesnim vozačima na autocesti. Rekao bih da je ovaj sigurno bio smanjeno ubrojiv u trenutku nesreće. Pitanje je samo je li to bilo zbog psihičkog stanja, bolesti ili su u pitanju bili alkohol i droge. To će policija utvrditi očevidom – rekao je sudski vještak za 24sata.

Brzina je sigurno bila velika”

Husinec je potvrdio kako je brzina, kojem je udario u ogradu pred naplatne kućice sigurno bila velika, te da nema vidljivih tragova kočenja.

– Brzina je sigurno bila ona putna predviđena za autocestu, oko 130 kilometara na sat. Vjerojatno je imao i uključen tempomat. Dok nije bilo tih uređaja, a vozaču bi pozlilo, noga bi popustila pa bi automobil ipak usporio – kaže Husinec i dodaje kako je u karijeri radio analize slučajeva zabijanja u naplatne kućice. U dva slučaja kriva je bila droga.

Brzina je moguće bila još i veća, i to oko 230 kilometara na sat, neslužbeno doznaje Index.

Prednjeg kraja uopće nije bilo. Djelatnici naplatnih kućica rekli su kako se dovezao velikom brzinom. Dobro je da nema više mrtvih – za 24sata su rekli vozači koji su prolazili kraj mjesta nesreće. Bili su ljuti što je bio otvoren samo jedan od 12 ulaza na autocestu te su se stvorile velike gužve.

– To je normalno za trajanje očevida, jer su na cesti bili i policija i radnici. Sanirala se šteta, htjeli su spriječiti da se netko ne zaleti u njih – pojašnjava Husinec za 24sata.

foto: screenshot/24sata
sjever.hr/24sata.hr/index.hr
17.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.