Now Reading:
Hrvatski rukometaši u drugi krug prenose manje bodova od planiranog, slijedi borba za polufinale
Full Article 1 minutes read

Hrvatski rukometaši u drugi krug prenose manje bodova od planiranog, slijedi borba za polufinale

Nakon pobjede u 3. kolu protiv Rumunjske rezultatom 31:26, hrvatske rukometaše očekuje nastavak natjecanje na Europskom prvenstvu koje se igra u Njemačkoj.

Drugi krug nadmetanja donosi spajanje s dvije najbolje momčadi iz skupna A i C. Doduše, hrvatskim rukometašima nije se poklopila računica oko prijenosa bodova. S obzirom da je u posljednjem kolu Austrija još jednom iznenađujuće odigrala neriješeno protiv Španjolske, Hrvati i Austrijanci prenose po jedan bod. Da su Španjolci prošli dalje, Hrvatska bi nastavak natjecanja dočekala s dva boda na svojem kontu.

Izabranici Gorana Perkovca u nastavku natjecanja snage će odmjeriti s Mađarskom i Francuskom, koje su prenijele po dva boda, te Njemačkom i Islandom koji nastavljaju Euro bez bodova.

Hrvatska prvu utakmicu igra u srijedu, 18. siječnja, od 18 sati protiv Francuske. Dva dana kasnije u istom terminu reprezentacija igra protiv Mađarske. U ponedjeljak, 22. siječnja, slijedi ogled protiv Islanda s početkom u 15.30, dok drugi krug završava u srijedu, 24. siječnja, utakmicom protiv domaćina Njemačke od 20.30.

Plasman u polufinale izborit će dvije najbolje plasirane reprezentacije.

Foto: HRS/Eva Manhart/kolektiff
sjever.hr
17.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.