Now Reading:
Prevara prilikom prodaje: muškarac prodao auto bez da je rekao da leasing, na koji je kupljen, nije podmiren
Full Article 1 minutes read

Prevara prilikom prodaje: muškarac prodao auto bez da je rekao da leasing, na koji je kupljen, nije podmiren

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako je 33-godišnjak s područja općine Sračinec počinio kazneno djelo prijevare, priopćila je Policijska uprava međimurska.

Naime, sumnja se kako je sredinom listopada prošle godine dogovorio prodaju osobnog automobila iz SR Njemačke oštećenoj 44-godišnjakinji, bez da joj je naveo kako je automobil kupljen na leasing koji još uvijek nije podmiren.

Krajem listopada oštećena je uplatila predujam u iznosu 6500 eura te joj je osumnjičeni predao automobil uz napomenu da će dokumentaciju za prijenos vlasništva naknadno dostaviti.

Oštećena je sredinom studenoga putem posrednika zaprimila obećanu dokumentaciju te je potom osumnjičenom isplatila preostali iznos od 11.500 eura.

Međutim, zaprimljenom dokumentacijom u SR Njemačkoj nije uspjela prenijeti automobil u svoje vlasništvo, uz objašnjenje službenika na referadi kako se radi o nevažećoj dokumentaciji.

Nakon toga oštećena je u nekoliko navrata pokušala ostvariti kontakt s osumnjičenim, ali u tome nije uspjela te je stoga odlučila događaj prijaviti policiji, pošto opravdano smatra kako je prevarena te time oštećena za 18.000 eura.

Protiv osumnjičenog 33-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela prijevare podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

foto: ilustracija
sjever.hr
16.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.