Now Reading:
Jeste li spremni za nova sportska uzbuđenja? Večeras Barakude love zlato, rukometaši prolaz u drugi krug
Full Article 3 minutes read

Jeste li spremni za nova sportska uzbuđenja? Večeras Barakude love zlato, rukometaši prolaz u drugi krug

Pred nama je iznimna sportska večer, stoga se nadamo da ste se pripremili za navijanje, podršku hrvatskim vaterpolistima i rukometašima, uz nadu da ovoga puta neće biti razloga za gubljenje živaca.

Nakon pobjede protiv Španjolske i remija s Austrijom, pred hrvatskom muškom seniorskom rukometnom reprezentacijom je susret s Rumunjskom. Riječ je o posljednjem, trećem kolu prve faze natjecanja na 16. europskom prvenstvu kojemu je Njemačka domaćin od 10. do 28. siječnja, objavio je HRS.
Rumunjska je nakon dva poraza od Austrije i Španjolske izgubila sve mogućnosti za prolazak dalje. Ali to ne znači da s bijelom zastavom predaje dolazi na susret s Hrvatskom. Naša reprezentacija želi se vratiti na pobjedničke staze u SAP Areni i s novim samopouzdanjem krenuti prema Kölnu, odnosno drugoj fazi natjecanja, piše Hrvatski rukometni savez.

Hrvatska i Rumunjska su samo dva puta do sada igrale međusobno na velikim natjecanjima. Prvi put u Portugalu na Eeuropskom prvenstvu 1994. godine i tada je Hrvatska slavila 24:23, a drugi put na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj 2011. godine kada su naši rukometaši pobijedili 27:21.

Susret možete pratiti od 18 sati na RTL-u.

Barakude žele još jednu krunu, a borit će se sa Španjolcima

Od 20.15 sati (HTV 2), vrijeme je za novu, još jednu vaterpolsku krunidbu uz Savu. Jednom se to u Zagrebu i na gotovo istom mjestu, samo na otvorenom bazenu, već dogodilo. Bilo je to 2010. Bilo bi lijepo ponoviti priču. Sada je istina ulog još veći jer pobjednik uzima baš sve. Čast i slavu prvaka, zlato oko vrata i vizu za Olimpijske igre u Parizu predstojećeg ljeta, piše HVS.

U taboru reprezentacije je atmosfera odlična, ali staložena i mirna. Možda sve gori oko njih, ali momčad je mirna. Upravo onakva kakva i treba biti. Svi su zdravi, spremni, do početka finala sasvim sigurno i posve odmori jer nedjeljna utakmica, polufinale protiv Mađarske, je bila sve samo ne lagana, jednostavna i s malenom energetskom potrošnjom.

Ishodom polufinalnih susreta Španjolska – Italija odnosno Hrvatska – Mađarska, razriješeno je i pitanje koje se postavljalo prije početka Europskog prvenstva – koje će mjesto voditi u Pariz na Igre? Odgovor je – samo prvak Europe.

Naime, oba finalista, kako Hrvatska, tako i Španjolska, su među reprezentacijama koje još nisu osigurale mjesto u glavnom francuskom gradu, na Igrama ovog ljeta. Kako s EP u Pariz ide samo jedan, računica je jednostavna.

screenshot/youtube
sjever.hr/hrs.hr/hvs.hr
16.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.