Now Reading:
Hoće li poznati varaždinski gospodarstvenik postati vizionar godine?
Full Article 2 minutes read

Hoće li poznati varaždinski gospodarstvenik postati vizionar godine?

Godišnja nagrada tportala Vizionar godine dodjeljuje se u pet kategorija – gospodarstvo, tehnologija, društvo, kultura i sport, uz posebnu krovnu nagradu. A kao i lani, Vizionar je započeo s okupljanjem tportalovih 100 – sto ključnih suradnika, komentatora, sugovornika, analitičara i kroničara medija koji utječu na sadržaj news portala, nominiralo je svoje vizionare godine u svakoj pojedinačnoj kategoriji.

Zatim je odabrano pet kandidata s najviše nominacija u svakoj kategoriji. Glavni žiri glasovat će o njima, izabrati pobjednike u svih pet kategorija te krovnoga vizionara za 2023. godinu. Proglašenje dobitnika održat će se na svečanoj konferenciji 14. veljače u Zagrebu.

U kategoriji gospodarstvo među finalistima je i Stjepan Talan, vlasnik i direktor varaždinskog Solvisa. Osim njega finalisti su još: Ivo Usmiani, Tomislav Knezović, Slaven Kordić i Velimir Korak.

Varaždinski Solvis kontinuirano inovira i raste u iznimno konkurentnoj niši solarnih elektrana. Trudom i marljivim radom te stalnim inovacijama koje su ih povezale s renomiranim partnerima, pozicionirali su se kao ponuđač cjelovitih rješenja za solarne elektrane, od malih obiteljskih kuća do velikih industrijskih projekata.

Prošle godine završili su radove na opremanju Googleova kampusa, a cijeli krov na njemu napravljen je od njihovih solarnih panela. Solvis podiže dodanu vrijednost industrije cijelog varaždinskog područja. Tvrtku je osnovao Stjepan Talan 2008. godine, a prije toga je radio u farmaceutskoj industriji. Najveći dio proizvodnje Solvisa izvozi se na zapadnoeuropska te tržišta Kanade i SAD-a, a zapošljava gotovo 300 djelatnika.

Foto: Facebook/Solvis
sjever.hr/tportal.hr
16.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.