Now Reading:
Zagrebački župan Stjepan Kožić reagirao na temu otpada: „Svi preostali županijski kapaciteti napunit će se za 6 do 8 mjeseci”
Full Article 50 second read

Zagrebački župan Stjepan Kožić reagirao na temu otpada: „Svi preostali županijski kapaciteti napunit će se za 6 do 8 mjeseci”

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić reagirao je na konferenciju za medije gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića na temu otpada.

Kako je rekao, na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 5 odlagališta otada (Andrilovec, Tarno, Beljavine, Mraclin, Novi Dvori) s ukupnim preostalim slobodnim kapacitetom od 103 tisuće tona.

– Ako uzmemo u obzir da je grad Zagreb prošle godine proizveo više od 170 tisuća tona miješanog komunalnog otpada, dolazimo do činjenice da bi se svi preostali županijski kapaciteti napunili za cca. 6 do 8 mjeseci. Dodajmo još k tome i miješani komunalni otpad iz Zagrebačke županije, a riječ je o 35 tisuća tona godišnje na spomenutih 5 odlagališta, dolazimo do još kraćeg roka popunjavanja svih slobodnih županijskih kapaciteta. Sa svim ovim podacima na sastancima u prosincu i siječnju je upoznat gradonačelnik Tomašević – poručio je zagrebački župan Kožić.

foto: arhiva
sjever.hr
15.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.