Now Reading:
Na “krovu Hrvatskog zagorja”: u 11. noćnom usponu na Ivančicu sudjelovalo više od 150 planinara
Full Article 2 minutes read

Na “krovu Hrvatskog zagorja”: u 11. noćnom usponu na Ivančicu sudjelovalo više od 150 planinara

Brojni planinari iz Ivanca i cijele Varaždinske te Međimurske i Krapinske županije, iz Zagreba i drugih mjesta i gradova, kao i ekipa iz Slovenije, sudjelovao je u noćnom usponu od Rapikovca do vrha Ivančice koji je u subotu, 13. siječnja, 11. put organiziralo Hrvatsko planinarsko društvo „Ivančica” Ivanec.

Pod paskom vodiča Dubravka Pejnovića, Tomislava Rožmana, Borislava Kušena, Ivana Borovečkog i Ivice Uršulina, svi su, preko Pionira, sretno stigli do Pasarićeva doma pa se na vrhu okupilo i više od 150 planinara. U noćnom pohodu planinarima se pridružio i zamjenik gradonačelnika Ivanca Marko Friščić, redovit sudionik brojnih planinarskih i trkačkih manifestacija na Ivančicu

Na Rapikovcu su se okupljenima obratili Kušen i Pejnović te im dali savjete i upute oko uspona i povratka. Iako je bilo vrlo hladno, a staza skliska, planinarima ništa nije moglo pokvariti ovu nesvakidašnju avanturu i uživanje u nezaboravnim noćnim prizorima rasvijetljenog Ivanca, Varaždina, Čakovca…

Organizirani povratak bio je lakšom stazom preko Prekrižja, a i uspon i silazak prošli su u najboljem redu. Naime, nema informacija o eventualnim ozljedama, a nije bilo potrebe ni za intervencijom HGSS-a koji je te večeri bio u pripravnosti.

Ovom akcijom je HPD „Ivančica” u prvim danima 2024. produljilo tradiciju noćnih uspona na vrh planine koji za mnoge planinare predstavljaju poseban doživljaj i adrenalinsku avanturu.

Foto: Branko Težak i Vjekoslav Hrman
sjever.hr/ivanec.hr
15.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.