Now Reading:
Međimurski župan Matija Posavec i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini ugostili novinare na tradicionalnom domjenku
Full Article 4 minutes read

Međimurski župan Matija Posavec i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini ugostili novinare na tradicionalnom domjenku

Župan Međimurske županije Matija Posavec i Ljerka Cividini, gradonačelnica Grada Čakovca, održali su u ponedjeljak tradicionalno druženje s novinarima i predstavnicima medijskih kuća. Okupljanje u čakovečkom Hotelu Castellum bilo je prilika da se župan Posavec i gradonačelnica Cividini zahvale na suradnji i medijskom praćenju u protekloj godini.

Okupljanje u Čakovcu iskorišteno je i za još jedan presjek protekle 2023. uz najavu projekata u novoj godini.

Da je 2023. godine po mnogočemu bila itekako uspješna za Međimursku županiju, potvrdio je župan Posavec, posebno istaknuvši dvije brojke.

Rezultati naših kapitalnih projekata su vidljivi, a gotovo 70 njih bilo je naslonjeno na proračuna Međimurske županije. O učinkovitosti javne uprave najbolje govori podatak da smo zaprimili više od 11.000 upravnih predmeta u županijskoj administraciji od kojih je riješeno čak 96,7 posto. Smatram da je to vrlo visoki postotak koji govori da nema predmeta u ladicama, da se ništa ne stavlja „pod tepih” već da želimo biti brzi i efikasni te u administrativnom smislu na pomoć našim građanima – rekao je Posavec dodavši da će 2024. godina biti još bolja i dinamičnija.

Međimurski župan kao prioritete je naveo ulaganja u zdravstvo, obrazovanje, prometnu i komunalnu infrastrukturu što će Međimurju donijeti ubrzanu dinamiku razvoja, a da se pritom ne smiju zaboraviti identitet, kultura, turizam, povijest i sve one vrijednosti koje su utkane u karakter stanovnika Međimurja.

– Ono što je moja osobna želja da do sljedeće godine stvorimo uvjete da sve naše škole budu u jednosmjenskoj nastavi – zaključio je Posavec.

Financijska izvješća za prošlu godinu, ustvrdila je čakovečka gradonačelnica Cividni, pokazuju da je Grad Čakovec napokon stao na stabilne financijske noge što otvara mogućnost pozitivnog poslovanja Grada, zatvaranje svih naslijeđenih minusa i dugovanja prema pojedinim dobavljačima, ali i minusa u financijskoj konstrukciji Grada.

– To je pozicija koja otvara 2024. godinu puno realnije nego što je bilo dosad. Ipak perjanica svega onoga, uz mnoge projekte koje smo napravili lani, početak je radova na Regionalnom centru za odgoj i obrazovanje. Koliko god se on godinama spominjao kao prioritet važan za Međimursku županiju, ipak je u 2023. potpisan ugovor i počeli su radovi na investiciji vrijednoj 16,5 milijuna eura – rekla je Cividini istaknuvši pritom i vrijednost potpisivanja sporazuma za ITU gradove, gdje se Gradu Čakovcu otvara omotnica vrijedna 18 milijuna eura.

– To je važno ne samo za Čakovec već i za sve općine koje su u ITU mehanizmu, a samim time i za cijelo Međimurje. Na taj način planirano je uređenje kompletnog sportsko-rekreacijskog centra Mladost, ali i sportskih parkova u Nedelišću, Strahonincu i Šenkovcu, kao i Inovacijskog centra kreativnosti. Vjerujem da ćemo u omotnici koja traje do 2027. godine započeti i završiti radove na uređenju Trga Republike, bez obzira na sve sitne razmirice koje trenutno traju – poručila je Cividini.

Čakovec planira brojna ulaganja u prometnu infrastrukturu, a uskoro se započinje i s uređenjem pročelja zgrada. Također, odrađeni su i radovi na uređenju Perivoja Zrinskih.

– Ne stajemo na tome. Nastavljamo ulagati u zelene površine tako da ove godine planiramo izgraditi novi park na području Martana, a tu je i projekt centralnog parka kod hipodroma te parka kod staračkog doma. Ne smijemo zaboraviti niti uređenje dječjih igrališta. Smatramo da grad ne mora imati 40-ak dječjih igrališta s po jednim igralom, nego je bolje imati 15-ak dobrih i atraktivnih igrališta, tako da razmišljamo u tom smjeru – zaključila je Cividini.

sjever.hr
15.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.