Now Reading:
DHMZ najavljuje: Pred nama je turbulentan tjedan, pripremite se na nagle temperaturne skokove i padove
Full Article 2 minutes read

DHMZ najavljuje: Pred nama je turbulentan tjedan, pripremite se na nagle temperaturne skokove i padove

Dani što su pred nama meteoropatima i kroničnim bolesnicima jamačno neće biti nimalo ugodni – iz DHMZ-a, naime, poručuju da je pred nama vremenski turbulentan tjedan, uz nagle temperaturne skokove i padove.

U Zagrebu bi se tako u četvrtak najviša dnevna temperatura mogla popeti do čak 15 stupnjeva, dok bi u večernjim satima moglo doći do naglog pada temperature, ali i snijega. No ni ta epizoda neće dugo trajati, prognoziraju iz DHMZ-a za Tportal.

U utorak će najniža jutarnja temperatura biti većinom od -3 do 2, na Jadranu između 4 i 9 °C, a najviša dnevna od 3 do 8.
U srijedu umjereno i pretežno oblačno, uz najvišu temperaturu oko 7 stupnjeva na sjeveru Hrvatske, a ista bi nas temperatura mogla dočekati i u četvrtak ujutro, no tijekom dana bit će osjetno toplije – do čak 15 °C.

Zatopljenje će biti kratkotrajno jer već navečer te u noći na petak uz jaki pad temperature kiša će u unutrašnjosti brzo prijeći u snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, pogotovo u gorju. Susnježice i snijega može biti i na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na moru i jugo, u petak će okrenuti na sjeveroistočnjak i sjeverozapadnjak, na Jadranu jaku i olujnu buru.

Najprije južina i zatopljenje, a u petak zahladnjenje i razvedravanje – pa će vikend biti sunčaniji, ali razmjerno hladan.

sjever.hr/tportal.hr
15.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.