Now Reading:
Grad Ivanec raspisao novi, dodatni natječaj za stipendije
Full Article 50 second read

Grad Ivanec raspisao novi, dodatni natječaj za stipendije

Kao što je i bilo najavljeno u prosincu prilikom dodjele gradskih stipendija studentima za ak. godinu 2023./2024., Grad Ivanec danas je raspisao novi natječaj za dodjelu 13 studentskih stipendija i to temeljem socijalnog statusa i drugih socijalnih prilika u obitelji te uspjeha u školovanju, odnosno na studiju.

Podsjećamo, od planiranih 46 takozvanih socijalnih stipendija, u prosincu ih je dodijeljeno 33 i to zato što su studenti od njih odustali te se odlučili za povoljnije, državne stipendije.

Kako sredstva namijenjena stipendiranju ne bi ostala neiskorištena, Grad je odlučio raspisati novi natječaj, po drukčijim, povoljnijim kriterijima, te tako i onim studentima koji u prvom krugu nisu zadovoljili kriterije po pitanju dohodovnog cenzusa, omogućiti da dobiju stipendiju.

Ove stipendije dodjeljuju se u visini od 106,18 eura mjesečno (800 kn). Inače, Grad i u ovoj akademskoj godini dodjeljuje ukupno 60 stipendija, odnosno 46 temeljem socijalnog statusa, a ostale temeljem kriterija deficitarnosti zanimanja.

sjever.hr

13.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.