Now Reading:
Župan Kolar na skupštini HVIDR-a: “Drago mi je što će se veteranski centar graditi u Krapini”
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar na skupštini HVIDR-a: “Drago mi je što će se veteranski centar graditi u Krapini”

Župan Željko Kolar prisustvovao je u petak izvještajnoj skupštini udruge HVIDR-a Krapina održanoj u vatrogasnom domu DVD-a Krapina.

U svom obraćanju župan je braniteljima poručio da brinu o sebi i svom zdravlju jer na taj način brinu i o svojim obiteljima i najbližima.

– S obzirom da je Opća bolnica Zabok ujedno i bolnica hrvatskih veterana, ima program sistematskih pregleda za vas i vaše kolege stoga vas pozivam da se odazovete pregledu. Da bi Opća bolnica Zabok postala bolnica hrvatskih veterana, to je bila inicijativa upravo braniteljskih udruga, a tako je bilo i s veteranskim centrom, da se sagradi na području Krapinsko-zagorske županije te mi je vrlo drago što će se centar graditi u Krapini – istaknuo je župan Kolar te dodao da je ključno da kroz obrazovni sustav učimo mlađe generacije koji je doprinos branitelja u stvaranju neovisne Republike Hrvatske jer je to jedini način da zadržimo naš kontinuitet državnosti.

O aktivnostima u proteklih godinu dana govorio je predsjednik udruge Gabrijel Kosalec, istaknuvši kako se udruga uspješno prijavila na sedam natječaja gdje je ostvarila sredstva za provedbu programa rada.

– Prvenstveno su to natječaji Krapinsko-zagorske županije, Grada Krapine, općina i Ministarstva hrvatskih branitelja. U prošloj smo godine odradili 90 posto onoga što smo i planirali, a glavne aktivnosti su nam promicanje vrijednosti Domovinskog rata te veliki sportski susreti ratnih vojnih invalida i branitelja s područja naše županije – rekao je Kosalec te istaknuo kako je posebno ponosan na okrugli stol “Zagorci u Domovinskom ratu”, održan u studenom prošle godine koji je okupio veliki broj zainteresiranih.

Izvješće o radu i financijsko izvješće za prošlu godinu jednoglasno je usvojeno, a u 2024. godini udruga nastavlja s provedbom istih aktivnosti kao i prethodnih godina, uz organizaciju puta u Vukovar za svoje članove i njihove obitelji.

Skupštini su prisustvovali i županov savjetnik za branitelje, pukovnik u miru Žarko Miholić, zamjenik gradonačelnika Krapine Ivica Hršak te predsjednik Gradskog vijeća Grada Krapine Mladen Gregurović.

sjever.hr

13.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.