Now Reading:
Otvorena 47. Izložba malih životinja, Posavec: “Iz godine u godinu podiže se kvaliteta izložbe”
Full Article 2 minutes read

Otvorena 47. Izložba malih životinja, Posavec: “Iz godine u godinu podiže se kvaliteta izložbe”

Nadaleko je znana i cijenjena Izložba malih životinja u Nedelišću na Mesapu, koja već 47 godina okuplja uzgajivače, ali i velik broj posjetitelja te svake godine biva mjesto razmjene iskustava i učionica za najmlađe kroz njihove susrete s malim životinjama.

Tako je u petak na Mesapu otvoreno 47. izdanje ove popularne manifestacije, koja je okupila 140 uzgajivača iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, te na kojoj je izloženo 1210 malih životinja, koje se mogu razgledati do nedjelje, 14. siječnja u dvorani Mesapa.

Župan Međimurske županije Matija Posavec na svečanosti je pohvalio entuzijazam i trud organizatora iz Udruge uzgajivača malih životinja Nedelišća.

– Iz godine u godinu podiže se kvaliteta izložbe i raste njena popularnost kako među uzgajivačima, tako i među posjetiteljima. Važna je i edukativna strana manifestacije koju redovito prate sadržaji za najmlađe, a jednako tako razmjenom iskustava uzgajivači obogaćuju svoja iskustava – istaknuo je župan.

Da je i na međunarodnoj sceni, kada je riječ o uzgoju malih životinja, riječ o važnoj manifestaciji potvrdio je Ivica Kralj, potpredsjednik Saveza uzgajivača golubova, peradi, kunića, ptica i zamoraca Hrvatske te Ivan Škvorc, predsjednik Udruge uzgajivača malih životinja iz Nedelišća.

Među više od 1200 eksponata na ovogodišnjoj izložbi, najviše je golubova, zatim peradi, kunića, zamorca te ptica, a tradicionalni prodajni sajam malih životinja održat će se u nedjelju, 14. siječnja, na otvorenom, ispred dvorane Mesapa.

sjever.hr

13.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.