Now Reading:
Varaždinac Enes Garibović kandidat za sportaša Hrvatske!
Full Article 2 minutes read

Varaždinac Enes Garibović kandidat za sportaša Hrvatske!

Još jedno ogromno priznanje stiglo je na adresu proslavljenog varaždinskoga karatista i aktualnog sportaša grada Varaždina, Enesa Garibovića.

Sportske novosti, naš najugledniji i najdugovječniji sportski list, u svojem je tradicionalnom, već 72. izdanju Izbora najboljih sportaša Hrvatske, nominiralo u muškoj pojedinačnoj konkurenciji i Enesa Garibovića kao jednog od osam potencijalnih dobitnika te najprestižnije sportske nagrade.

Enesu je 2023. godina bila najplodnija sportska godina u karijeri. Na Europskom seniorskom prvenstvu u Španjolskoj osvojio je srebrnu medalju u kategoriji borbe seniori -84 kg te ekipnu broncu s hrvatskom muškom seniorskom reprezentacijom u sastavu: Garibović, I. Kvesić, A. Kvesić, Živković, Martinac, Bunjevac i Mrvičić. Time je zadržao, odnosno nadogradio kontinuitet sjajnih rezultata na velikim natjecanjima – aktualno pojedinačno srebro mu je treće odličje u nizu na europskim prvenstvima (bronca 2021. pa srebra 2022. i 2023.), ekipno već četvrta medalja na europskim prvenstvima u seniorskoj konkurenciji (zlato 2021. i bronce 2017., 2019. i 2023. godine).

Konkurenti Enesu Gariboviću u muškoj konkurenciji ovog Izbora su Giovanni Cernogoraz (streljaštvo), Ivan Dodig (tenis), Marko Golubić (taekwondo), Tin Srbić (gimnastika), Tonči Stipanović (jedrenje), Dino Sinovčić (paraplivanje) i Filip Šačić (hrvanje). Priliku da se popne pod svjetla reflektora Enes ima i u momčadskoj konkurenciji, budući da je na popisu nominiranih i seniorska karate reprezentacija Hrvatske u sastavu Garibović, I. Kvesić, A. Kvesić, Bunjevac, Martinac, Živković i Mrvičić.

Hoće li Enes zaista i ponijeti titulu naj sportaša Hrvatske za 2023. godinu ili biti dio sportske naj momčadi Hrvatske saznat ćemo u nedjelju, 14. siječnja, kad je uz izravni prijenos na HRT-u svečano proglašenje laureata.

sjever.hr
12.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.