Now Reading:
Uzbudljiv sportski dan: rukometaši sa Španjolcima otvaraju Euro, vaterpolisti protiv Grčke traže put do polufinala
Full Article 2 minutes read

Uzbudljiv sportski dan: rukometaši sa Španjolcima otvaraju Euro, vaterpolisti protiv Grčke traže put do polufinala

Ljubitelja sporta danas dolaze na svoje. Za uzbudljivo sportsko popodne i večer pobrinut će se hrvatski reprezentativci, rukometni i vaterpolski, koji nastupaju na europskim prvenstvima. Vaterpoliste očekuje utakmica četvrtine finala Europskog prvenstva koje se igra u Hrvatskoj. Protivnici Barakudama bit će igrači Grčke, a utakmica se igra s početkom u 18.30 uz prijenos na HRT 2.

Rukometaši pak, igraju prvu utakmicu skupine na Euru kojem je domaćin Njemačka. Od 20.30 snage će odmjeriti protiv Španjolske uz prijenos na RTL-u.

Vaterpolisti su na posljednja tri europska prvenstva uvijek stizali najmanje do polufinala, u Barceloni 2018., Budimpešti 2020. i na posljednjem Euru 2022. u Splitu. Taj niz žele nastaviti i večeras u Zagrebu. No, da Barakude čeka itekako težak posao potvrdio je hrvatski izbornik Ivica Tucak u najavi četvrtfinalnog susreta.

– Pred nama je izuzetno tvrda, čvrsta i neizvjesna utakmica. To očekujem ja, očekuju vjerojatno svi navijači. Za navijače imam poruku, budite uz nas kao i dosad, mi ćemo napraviti sve da uistinu odigramo maksimalno. Po meni dodatna grčka opasnost se krije u tomu da su oni tu došli opušteni, riješili su pitanje odlaska na Olimpijske igre, ali su došli u najjačem sastavu i da su sjajni. Različiti su psihološki pristupi kada imate jednu momčad od koje se očekuje, koja nešto „mora” učiniti, a druga je rasterećena – naglasio je Tucak.

Navijači mnogo očekuju i od hrvatskih rukometaša. A već prva utakmica donosi jaku Španjolsku s kojom su Hrvati na najvećim natjecanjima, olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima, odigrali 24 susreta. Hrvatska je ostvarila 14 pobjeda, Španjolska osam, a dva puta bilo je neodlučeno. Čak pet tih susreta bilo je u izravnom okršaju za medalje. A tu su Španjolci bili uspješniji jer su dobili čak četiri utakmice, od toga dva finala, dok je Hrvatskoj pripala tek jedna pobjeda.

Ekipa je spremna, svi igrači su zdravi. Problema nemamo, sve vijesti su pozitivne i sretni smo zbog toga. Ako bude po mom, želim ratničku ekipu, pravi fajt. Moramo biti spremni sa svima igrati čvrsto i onda imamo šanse – poručio je uoči otvaranja Eura, hrvatski izbornik Goran Perkovac.

Foto: HRS, HVS/European Aquatics/Tom Dubravac/CROPIX
sjever.hr
12.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.