Now Reading:
U KZŽ započele Plazma sportske igre mladih: Ekipa Konjići iz Konjščine najspretnija na natjecateljsko-edukativnom programu
Full Article 2 minutes read

U KZŽ započele Plazma sportske igre mladih: Ekipa Konjići iz Konjščine najspretnija na natjecateljsko-edukativnom programu

U Krapinsko-zagorskoj županiji započela je 28. sezona Plazma Sportskih igara mladih, u sklopu sportsko-edukativnog programa „Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet“u sklopu kampanje o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Kao najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, čiji je cilj promicanje zdravih životnih navika kroz druženje i sport, Plazma Sportske igre mladih prepoznale su mogućnost za kroz svoju platformu doprinesu održivom razvoju te među djecom, mladima i zajednicama diljem Hrvatske promoviraju i rade na unaprjeđenju održivih praksi u zaštiti našeg okoliša.

 – Zero Waste kampanjom započeli smo novu sezonu Igara, a kako uz promociju sporta i sportskog načina života među našim sudionicima implementiramo i pozitivan utjecaj na nove životne navike, edukaciju ćemo provoditi tijekom cijele sezone na svim našim natjecanjima na kojima će ove godine sudjelovati više od 110.000 djece i mladih – istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Djecu u Osnovnoj školi Konjščina najviše je razveselio zeleni SIM poligon, a za natjecatelje je navijao i ravnatelj škole Zoran Vuger. U spretnosti i razvrstavanju otpada najvještiji su bili Konjići u sastavu Hana Hopek, Dolores Husinec, Manuel Čukelj i Emanuel Vitković.

Tijekom siječnja Igre će posjetiti sve županije u Hrvatskoj, a održat će se ukupno 30 „Zero Waste“ evenata.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, rukometni turnir, Kinder Joy turnir u uličnoj košarci, turnir u u odbojci i odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dan sporta.

Prijave su otvorene na: sportskeigremladih.com/hr.

sjever.hr 12.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.