Now Reading:
U varaždinsku studentsku menzu stigli food bloggeri:”Ova priča nije loša!”
Full Article 3 minutes read

U varaždinsku studentsku menzu stigli food bloggeri:”Ova priča nije loša!”

Miroslav Mirković i Bojan Horvat dva su koprivnička novinara i zaljubljenika u kuhinju koji se kriju iza gastro serijala “Gastro tražilica”. Putuju po Hrvatskoj i susjednim zemljama istražujući gastronomsku ponudu, a ovoga puta stigli su i u menzu Studentskog centra Varaždin.

Ponukani mnogim prijedlozima svojih pratitelja, Miroslav i Bojan stigli su u Varaždin kako bi isprobali hranu koju jedu varaždinski studenti. S obzirom na to da menza ima poseban dio za studente te restoran à la carte, hranu su uzeli u restoranu jer su ih u studentskoj menzi tražili “iksicu” što oni nemaju.

No, kako je istaknuo Miroslav, radi se o istoj hrani. Za degustaciju su uzeli jednu malu pizzu capricciosu za 4 eura, dnevni meni koji se sastojao od zagrebačkog odreska, tjestenine sa sirom te salate i kruha za 6,60 eura te cheesburger s ketchupom za 4,80 eura. Ukupno su platili 15,40 eura.

Kako se hrane studenti?

Gledajući omjer cijene i kvalitete, posebice ako se gleda da studenti uz “iksicu” tu hranu plaćaju znatno manje, Miroslav je rekao kako hranu definitivno može preporučiti.

Za dnevni meni, odnosno zagrebački odrezak sa prilogom rekao je kako jelo vrijedi te novce i ne bi se bunio ako bi to ponekad jeo za gablec. Za pizzu je istaknuo kako “definitivno ima bolje tijesto od nekih pekarskih pizza” koje je jeo, dok joj je najveća mana paradajz sos. Ukusan mu je bio i cheesburger za kojeg je istaknuo kako se radi o najjednostavnijem burgeru kojeg možete pojesti, no da funkcionira, kompaktan je i puno pristupačniji od nekih burgera koje je jeo.

– Mogu reći da ova priča nije loša i definitivno mogu preporučiti jer se radi o studentskoj hrani, studentskoj menzi. Mogu se tu još neke stvari doraditi, no prije svega, gledam omjer cijene i kvalitete. Kupio sam u studentskoj menzi, ne nekom restoranu. Smatram da sam bio objektivan – rekao je Miroslav te zagrebačkom odresku, od ukupno 10, dao ocjenu 7,5, cheesburgeru 6,5, a pizzi ocjenu 6.

S njegovom recenzijom složili su se i neki njegovi pratitelji.

– Napokon da ste došli i u naš kraj! Ja sam tamo radio kao konobar (student) prije više godina i mogu reći da im je hrana vrhunska, a kolege konobari vrlo ljubazni – komentirao je jedan pratitelj.

– Kao varaždinska studentica reći ću- pizza je ukusna, ali za moj ukus premala. Uvijek od nje ostanem gladna. Mogli bi napraviti malo veću. Inače, ostala hrana u menzi mi je prilično dobra – komentirala je jedna pratiteljica.

– Hrana iz restorana u kojem ste vi jeli nije ista koja se poslužuje u studentskoj menzi. Hrana u menzi je dosta lošija po kvaliteti jer se radi na velike količine tak da ovaj review nije baš točan. Posudim vam ja iksicu drugi put ak treba -poručila je jedna pratiteljica.

foto – Studentski centar Varaždin, Gastro tražilica

n.p.bajz/sjever.hr

11.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.