Now Reading:
PRAVA ZIMA Na sjeveru Hrvatske jutros najhladnije u Bednji, ali ni Krapina i Varaždin nisu daleko – evo kada bi moglo malo zatopliti
Full Article 1 minutes read

PRAVA ZIMA Na sjeveru Hrvatske jutros najhladnije u Bednji, ali ni Krapina i Varaždin nisu daleko – evo kada bi moglo malo zatopliti

Jutros se dio Hrvatske probudio u debelom minusu. Na području Crnog Luga u NP Risnjak u 7 je sati izmjereno -12 °C, dok je u Slatini izmjereno -11.6 °C.

Na sjeveru je najhladnije bilo u Bednji gdje je izmjereno -10,8 stupnjeva, u Krapini -9,3, a u Varaždinu -8,5 °C. Zagreb se probudio na minus 8, dok je zračna luka bila za stupanj hladnija.

Narednih dana minusi će potrajati, a prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a tek u nedjelju temperature će se popeti iznad nule, piše Jutarnji.hr.

U četvrtak će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano i mirno. Ujutro još hladnije nego u srijedu, najniža temperatura bit će od -10 do -7 °C, a dnevna većinom i dalje ispod 0 °C.

Prema prognozi Izidora Pelajića, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a, prolazno naoblačenje sa sjevera u petak na kopnu neće donijeti zamjetniju oborinu, razvedrit će se do subote ujutro, a sunčano će ostati veći dio nedjelje.

-Dnevna temperatura malo će porasti, a jutra ostati podjednako hladna sve do početka idućeg tjedna. Zbog hladnog vala valjalo bi ograničiti izlaganje hladnoći – poručio je Pelajić.

sjever.hr/jutarnji.hr
11.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.