Now Reading:
NE PROPUSTITE I ove godine sudjelujte na atraktivnom Noćnom pohodu na Cesargrad!
Full Article 2 minutes read

NE PROPUSTITE I ove godine sudjelujte na atraktivnom Noćnom pohodu na Cesargrad!

Nakon prošlogodišnjeg izvrsno posjećenog prvog Noćnog pohoda na Cesargrad, Hrvatsko planinarsko društvo “Cesargrad” i Turistička zajednica Biser Zagorja, u suradnji s Družbom vitezova Zlatnog kaleža iz Donje Stubice, Kulturnim centrom Klanjec i uz potporu Grada Klanjca, u subotu 27. siječnja 2024. priređuju novi pohod.

Ovoga puta Noćni pohod održati će se točno na obljetnički datum početka slavne Seljačke bune koja je započela napadom na Cesargrad u noći s 27. na 28. siječnja 1573. godine.

Program u Klanjcu započinje u 17:00 sati na Trgu Antuna Mihanovića. Okupljanju “klanječkih kmetova” pridružit će se i ove godine članovi planinarskih društava, susjedi iz Slovenije ali i svi zainteresiran.

Ovogodišnji program bit će obogaćen i nekim novim sadržajima pa će tako biti i žonglera vatrom, dvorskih luda, zabave za najmlađe, a na trgu vas očekuju i vruće domaće fritule, a za zagrijavanje kuhano vino i čaj.

Nakon puntanja na čelu sa seljačkim vođom Ilijom Gregorićem, oko 18 sati krenut će se s bakljama u rukama u noćni pohod prema utvrdi Cesargrad. Ispred planinarske kuće, članovi Družbe vitezova Zlatnog kaleža iz Donje Stubice, na svoj uvijek atraktivan način, uprizorit će sukob kmetova i Cesargradske straže.

Večernje druženje u toploj planinarskoj kući ili oko zapaljenih vatri na proplanku ispred kuće nastavit će se uz ponudu hrane i pića, kuhano vino, čaj i glazbeni program domaćeg Buna benda.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže, a noćni pohod prema Cesargradu primjeren je i za starije te obitelji s djecom s obzirom da je riječ o usponu koji nije zahtjevan i traje otprilike 30-tak minuta. Dodajmo da se program, u slučaju kiše, otkazuje.

sjever.hr

11.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.