Now Reading:
Mali pacijenti više neće biti sami u bolnici: Grad Varaždin plaća trošak smještaja njihovim roditeljima ili skrbnicima
Full Article 2 minutes read

Mali pacijenti više neće biti sami u bolnici: Grad Varaždin plaća trošak smještaja njihovim roditeljima ili skrbnicima

Grad Varaždin je u skladu s pronatalitetnom politikom od nove godine uveo još jednu novost, odnosno pogodnost za roditelje. Naime, Grad je preuzeo obvezu plaćanja smještaja pratnje djeci na liječenju u Općoj bolnici Varaždin.

Tako će Grad Varaždin na mjesečnoj bazi podmirivati troškove smještaja roditelja ili skrbnika, a koje ne pokriva Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje putem uputnice. Troškovi smještaja pratnje malih pacijenata u varaždinskoj bolnici sada iznose nešto više od 26 eura po danu, a preuzimanjem te obveze na sebe, Grad nastoji olakšati situaciju u kojoj se nađu roditelji hospitalizirane djece.

To je omogućeno odlukom Gradskog vijeća Grada Varaždina nakon inicijative vijećnika Filipa Težaka i amandmana Kluba vijećnika SDP-a na proračun Grada Varaždina za 2024. godine, koji je prihvatio varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj. U proračunu Grada Varaždina za tu je namjenu osigurano 22.000 eura.

Dio je to već uvedenih mjera kojima se ostvaruje nadstandard uvjeta za roditelje i djecu u Varaždinu. Uz osiguranje zdrave prehrane u dječjim vrtićima i školama, besplatnog produženog boravka i psihološke pomoći, Grad Varaždin će, kako se najavljuje, i nadalje svojim mjerama nastojati voditi aktivnu pronatalitetnu politiku te uvažavati zahtjeve i potrebe roditelja.

sjever.hr
10.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.