Now Reading:
Veleposlanik Francuske posjetio Grad Varaždin, razgovaralo se o brojnim temama važnim za razvoj još boljih odnosa
Full Article 2 minutes read

Veleposlanik Francuske posjetio Grad Varaždin, razgovaralo se o brojnim temama važnim za razvoj još boljih odnosa

U utorak, 9. siječnja 2024. godine, u posjetu Gradu Varaždinu boravio je NJ. E. g. Fabien Fieschi, veleposlanik Francuske u Hrvatskoj.

Njega je u svom kabinetu u palači Patačić primio gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, zajedno sa zamjenikom Miroslavom Markovićem.

Tijekom otvorenog i srdačnog razgovora razmotrene su teme razvoja daljnje suradnje Varaždina s partnerima iz Francuske.

Prijemu veleposlanika Francuske nazočio je i Siniša Košćak, predsjednik uprave COLAS Hrvatska, jednog od vodećih poduzeća u niskogradnji i najveće građevinske tvrtke u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, francuske tvrtke koja je prisutna u Hrvatskoj 12 godina.

Spomenuta je i suradnja s partnerskim gradom Auxerre s kojim Varaždin ima potpisanu povelju o partnerstvu od 2006. godine.

Kao lijep primjer suradnje spomenuto je partnerstvo Francuske na 45. Varaždinskim baroknim večerima 2015. godine kada se zahvaljujući bogatom programu Francuska predstavila u najboljem svijetlu.

Bilo je riječi i o suradnji Francuskog instituta s kulturnim ustanovama u Gradu Varaždinu. Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana Velimirović Vukalović upoznala je veleposlanika s projektom Centra kreativnih i kulturnih industrija.

Veleposlanik Francuske zanimao se za povijesni i ekonomski razvoj Varaždina te je izrazio nadu da će se ponovo pronaći zajednički interesi i konkretizirati projekti tim više što Hrvatska i Francuska na nacionalnom nivou imaju odlične partnerske i prijateljske odnose.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj vidi dobre potencijale u suradnji na području kulture, obrazovanja, turizma i gospodarstva, pri čemu je Varaždin predstavljen kao jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj te grad koji je otvoren za svaku suradnju s europskim partnerima.

foto: Grad Varaždin
sjever.hr
09.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.