Now Reading:
Načelnica Lobora Ljubica Jembrih ulazi u Hrvatski sabor – zamijenit će novoimenovanog ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana
Full Article 3 minutes read

Načelnica Lobora Ljubica Jembrih ulazi u Hrvatski sabor – zamijenit će novoimenovanog ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice na sjednici održanoj u utorak donijelo je odluku da će novoizabranog ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana u Hrvatskom saboru zamijeniti predsjednica Općinske organizacije HDZ-a Lobor i potpredsjednica HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Ljubica Jembrih, načelnica Općine Lobor.

Ljubica Jembrih rođena je 1974. godine, po zanimanju je tekstilni tehničar, odnosno samostalni knjigovođa, ima status roditelja njegovatelja kao majka djeteta s teškoćama u razvoju, a do izbora za načelnicu Općine Lobor 2017. godine bila je predsjednica Udruge Sveta Ana Krapinsko-zagorske županije kao volonter.

U posljednjih gotovo sedam godina otkako je Ljubica Jembrih na čelu Općine Lobor, izgled općine u potpunosti se promijenio zahvaljujući izgradnji novog dječjeg vrtića, uređenju Kulturnog centra u samom centru Lobora te asfaltiranju i uređenju brojnih prometnica, kao i drugim vrijednim projektima koji su itekako utjecali na kvalitetu života svih stanovnika na loborskom području.

Općina Lobor sve se više razvija i u turističkom segmentu, privlačeći iz godine u godinu sve više posjetitelja. Uz to, uskoro će početi izgradnja Centra za starije osobe u Velikoj Petrovagorskoj koji će biti prva javna ustanova u vlasništvu jedinice lokalne samouprave. Općina Lobor je nositelj projekta za koji su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 6,1 milijun eura iz Nacionalnog plana za obnovu i razvoj.

– Prije svega, čestitam stranačkom kolegi Damiru Habijanu na novoj dužnosti i uvjerena sam da je na čelo Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja došla prava osoba. Isto tako, zahvaljujem Predsjedništvu HDZ-a na iskazanom povjerenju, odnosno mogućnosti da umjesto ministra Habijana sudjelujem u radu Hrvatskog sabora. Dužnost saborske zastupnice obnašat ću aktivno, savjesno i odgovorno te ću se maksimalno zauzimati za napredak cijele Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na našu regiju, za koju ću učiniti sve što je u mojoj moći, kako bismo potrebe i interese građana Krapinsko-zagorske županije pozicionirali visoko na listu prioriteta. Načinom na koji ću zastupati određene stavove i ideje u sabornici nastojat ću opravdati i zadržati povjerenje koje mi je dano – rekla je Jembrih.

Predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović uputio je čestitke novoizabranoj saborskoj zastupnici.

– Čestitam kolegici Ljubici Jembrih na zastupničkom mandatu. To je priznanje njezinom dosadašnjem radu, ali i cjelokupnom radu Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije. Potvrda je to našeg truda, nastojanja i svih naših aktivnosti čiji je cilj uvijek bio napredak i osiguravanje što bolje kvalitete života naših sugrađana. Siguran sam da će nova saborska zastupnica svoju dužnost obnašati na dobrobit građana naše županije, ali i cijele Republike Hrvatske – istaknuo je Gregurović.

sjever.hr
09.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.