Now Reading:
Pravi baby boom u zabočkoj bolnici – ove je godine bilo već 20-etak poroda!
Full Article 2 minutes read

Pravi baby boom u zabočkoj bolnici – ove je godine bilo već 20-etak poroda!

Nova godina u zabočkoj Općoj bolnici krenula je odlično. Naime, samo u prvih tjedan dana odrađeno je već 20-etak poroda, rekao je voditelj zabočkog Odjela ginekologije i porodništva, Rajko Fureš.

Kako je istaknuo Fureš, rezultat je to kontinuiranog i dugogodišnjeg rada i velikog zalaganja svog osoblja, kao i kontinuirana edukacija i pristup u komunikaciji s puno razumijevanja gdje je na prvom mjestu pacijent – trudnice, rodilje i novorođenče.

Bolnica je inače već prije desetak godina uvela obezboljavanje poroda rajskim plinom, odnosno dušičnim oksidulom.

– Jedna vrlo kvalitetna metoda za obezboljavanje poroda, minimalno invazivan, nema nikakvih štetnih posljedica po majku i dijete. Kroz to vrijeme se pokazala kao jedno vrlo kvalitetna metoda. U zadnje vrijeme možemo pružiti i uslugu epiduralne analgezije čime su isto naše pacijentice zadovoljne – rekao je Fureš.

Protekle godine u zabočkoj bolnici odrađena su 787 poroda, a kako je rekao Fureš, zadovoljni su kako je krenula ova godina.

– Nadamo se da će se tako i dalje nastaviti u ovoj teškoj demografskoj situaciji i da će, prema tim prvim pokazateljima, ova 2024. godina biti još bolja – rekao je Fureš dodajući kako će to biti jedna nada za demografsku revitalizaciju, ne samo Hrvatskog Zagorja, nego i cijele Republike Hrvatske.

Dodajmo i da rodilište ima status “Prijatelja djece“, a bili su i među četiri rodilišta u pilot projektu “Rodilište – prijatelj majki i djece”.

– Nadamo se da ćemo uz veliki trud našeg osoblja biti među prvima koji će na području Republike Hrvatske doći i do te prestižne titule – poručio je Fureš.

foto – arhiva

n.p.bajz/sjever.hr

08.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.