Now Reading:
Pijan autom udario u drugo vozilo, pa u stup i završio u polju – dobro su ga kaznili!
Full Article 2 minutes read

Pijan autom udario u drugo vozilo, pa u stup i završio u polju – dobro su ga kaznili!

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih sudionika, već je nastala materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su nepropisna i neprilagođena brzina te nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 1,83 g/kg utvrđena je kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila. On je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 6. siječnja oko 16:30 sati na raskrižju s kružnim tokom prometa južne zaobilaznice grada Čakovca i gradske ceste koja povezuje Čakovec i Ivanovec.

Upravljajući osobnim automobilom varaždinskih registarskih oznaka kolnikom južne obilaznice grada Čakovca te dolaskom do raskrižja (kružni tok prometa) s kolnikom gradske ceste koja povezuje Čakovec i Ivanovec, a koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja prema Štefancu. Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom zbog čega je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka kojim je kružnim tokom prometa upravljao 47-godišnji vozač.

Nakon udara došlo je do izlijetanja osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka na travnatu površinu središnjeg dijela kružnog toka, udara u prometnu opremu ceste, a potom i u metalni stup javne rasvjete. Vozilo se zaustavilo na obližnjoj poljoprivrednoj površini.

U nesreći nitko od sudionika nije ozlijeđen, dok je 48-godišnji vozač uhićen i priveden u policijsku postaju te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 48-godišnji vozač sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.840 eura, uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od četiri mjeseca.

sjever.hr
08.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.