Now Reading:
Objavljen natječaj za poljoprivredne udruge u Zagorju, tijekom godine još 12 natječaja – Župan Kolar: Svake godine povećavamo bespovratna sredstva našim poljoprivrednicima
Full Article 2 minutes read

Objavljen natječaj za poljoprivredne udruge u Zagorju, tijekom godine još 12 natječaja – Župan Kolar: Svake godine povećavamo bespovratna sredstva našim poljoprivrednicima

Krapinsko-zagorska županija raspisala je Javni natječaj za financiranje programa i projekata poljoprivrednih udruga Krapinsko-zagorske županije u 2024. godini.

Ukupna planirana vrijednost natječaja je 13.500 eura, a visina potpore po korisniku iznosi do 1.991 euro, odnosno maksimalno do 75 posto od ukupno prihvatljivih aktivnosti.

Prihvatljive aktivnosti u sklopu natječaja odnose se na organiziranje i sudjelovanje na tečajevima i osposobljavanjima za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom, preradom te stavljanjem poljoprivrednih proizvoda na tržište, kao i na posjet oglednim proizvođačima ili prerađivačima poljoprivrednih proizvoda koji u proizvodnji i preradi poljoprivrednih proizvoda primjenjuju uspješne tehnologije i znanja s ciljem povećanja prinosa i kvalitete svojih proizvoda.

Nadalje, prihvatljive aktivnosti su i organizacija i sudjelovanje na izložbama i sajmovima, registracija robnih marki te promocija poljoprivrednih proizvoda.

Župan Željko Kolar pozvao je sve poljoprivredne udruge da se do 31. siječnja jave na ovaj natječaj te istaknuo da Županija kroz mjere razvoja poljoprivredne proizvodnje planira raspisati još 12 javnih natječaja.

-Svake godine povećavamo bespovratna sredstva našim poljoprivrednicima, a to je povećanje predviđeno i proračunom za 2024. godinu. Tako planirana financijska sredstva i potpore poljoprivredi u ovoj godini iznose preko 600 tisuća eura. Osim mjera razvoja poljoprivredne proizvodnje, financirat će se i sajmovi i manifestacije, zaštita i revitalizacija autohtonih sorti vinove loze, vinograd i trnac autohtonih sorata, zaštita i promocija izvornih zagorskih proizvoda, program Školskog mednog dana, subvencije OPG-ovima, subvencioniranje kamata u poljoprivredi te dodjela potpora proizvođačima zagorskih mlinaca i zagorskih štrukli, odnosno štruklji – poručio je nakon objave natječaja župan Kolar.

Prijave se šalju na propisanim obrascima isključivo u elektroničkom obliku putem online servisa ePrijava Krapinsko-zagorske županije, a sve dodatne informacije mogu se pronaći na županijskoj web stranici (https://kzz.hr/natjecaj/financiranje-programa-projekata-poljo-udruga-2024/).

sjever.hr
08.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.