Now Reading:
Policija kod muškarca u zagrebačkoj Dubravi pronašla cijeli arsenal oružja: Bombe, TNT, automatsko oružje i streljivo
Full Article 1 minutes read

Policija kod muškarca u zagrebačkoj Dubravi pronašla cijeli arsenal oružja: Bombe, TNT, automatsko oružje i streljivo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom iz Dubrave zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

 Naime, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u četvrtak, 4. siječnja na području Dubrave postupali na temelju zaprimljene dojave o nasilju u obitelji. Tijekom postupanja je osumnjičeni policijskim službenicima dragovoljno izručio zračnu pušku, koja mu je oduzeta. Nadalje, policijski službenici su potom od nadležnog Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu zatražili i naredbu za pretragu stana i drugih prostorija.

 U petak, 5. siječnja, na temelju Naredbe Suda su policijski službenici obavili pretragu kuće u Dubravi te su pronađene četiri bombe, jedna detonatorska kapsula, jedan trotilski metak 200 g TNT-a, jedno automatsko oružje sa spremnikom, jedno automatsko oružje s tri pripadajuća spremnika i 299 komada streljiva raznog kalibra.

 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: PU zagrebačka

sjever.hr 07.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.