Now Reading:
STIŽE SNIJEG I NA SJEVER HRVATSKE Norvežani objavili gdje će i kada točno početi padati te gdje će ga biti najviše
Full Article 2 minutes read

STIŽE SNIJEG I NA SJEVER HRVATSKE Norvežani objavili gdje će i kada točno početi padati te gdje će ga biti najviše

Poznati norveški meteorološki servis yr.no najavio je snijeg u Hrvatskoj za kraj ovog tjedna, a njihova je prognoza prilično detaljna.

Prve pahulje nad Zagrebom bi trebale zalepršati u nedjelju poslijepodne, prenosi Jutarnji.hr. Krenut će sa susnježicom koja bi kasnije trebala prijeći u snijeg. Osim u nedjelju, snijeg bi na zagrebačkom području trebao padati i u prvom dijelu ponedjeljka.

I dok će kasnije u ponedjeljak u Zagrebu snijeg prestati padati, u Osijeku bi se snježne radosti trebale zadržati čitav dan. Nakon susnježice u nedjelju, snijeg bi trebao padati čitav ponedjeljak.

Slični uvjeti pogodni za snijeg i temperaturom od otprilike nula Celzijevih stupnjeva, trebali bi u ponedjeljak biti i u obližnjim Vinkovcima pa ne bi bilo loše pripremiti lopate za snijeg. Zabijeljeti će se i Sisak gdje će snijeg padati u nedjelju navečer i ponedjeljak ujutro.

Snježno veselje ovoga vikenda očekuje i sjever Hrvatske. Prema prognozi Norvežana, snijeg će u Varaždinu i Čakovcu krenuti u nedjelju popodne, oko 16 sati, prenosi Jutarnji.

Snijega bi najviše trebalo biti u Gospiću i ostalim mjestima Like i Gorskog kotara. Gradovi na moru – Split, Dubrovnik, Rijeka, Zadar, Šibenik – očekivano će ostati bez snježnog pokrivača.

sjever.hr/jutarnji.hr
06.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.