Now Reading:
Nastavnika optužili da je u školama na sjeveru Hrvatske te u Istri seksualno iskorištavao učenice – neke su bile mlađe od 15 godina
Full Article 2 minutes read

Nastavnika optužili da je u školama na sjeveru Hrvatske te u Istri seksualno iskorištavao učenice – neke su bile mlađe od 15 godina

Protiv 43-godišnjeg nastavnika koji je seksualno iskorištavao polaznice škola u kojima je radio, a neke su žrtve bile mlađe od 15 godina, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu.

-Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. listopada 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog počinjena dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, četiri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta starijeg od petnaest godina, dva kaznena djela spolnog odnošaja zlouporabom položaja i jednog kaznenog djela bludne radnje.

Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je počinio navedena kaznena djela od 2011. do 2016. godine u Varaždinu i Puli, kao zaposlenik jedne obrazovne ustanove na štetu polaznica te ustanove.

Okrivljenik se nalazio u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva iz optužnice i produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Međutim, vijeće Županijskog suda u Varaždinu je, po žalbi okrivljenika, ukinulo istražni zatvor i odredilo okrivljeniku mjere opreza zabrane približavanja žrtvama, zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s njima i zabrane obavljanja poslova nastavnika – priopćio je DORH.

sjever.hr/dorh.hr
06.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.