Now Reading:
Župan Stričak sa suradnicima ugostio predstavnike medija: Prošla je godina bila uspješna, puna investicija, ali i izazova – sve smo lakše prebrodili zahvaljujući Vladi
Full Article 3 minutes read

Župan Stričak sa suradnicima ugostio predstavnike medija: Prošla je godina bila uspješna, puna investicija, ali i izazova – sve smo lakše prebrodili zahvaljujući Vladi

Prošla godina je za Varaždinsku županiju bila uspješna godina, godina investicija, lijepih trenutaka, ali i izazova, naglasio je župan Anđelko Stričak u petak, na tradicionalnom druženju s predstavnicima lokalnih medija na kojem su bili i županova zamjenica Silvija Zagorec te predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

-Zahvaljujući suradnji sa svima od lokalne i državne razine, zahvaljujući suradnji s Vladom, iza nas je cijeli niz investicija, ali isto tako treba naglasiti da je bilo jako puno izazova koje smo zahvaljujući mjerama Vlade lakše prebrodili. Samo unazad dvije ili tri godine, Vlada je za ublažavanje štetnih posljedica, korona virusa, rasta cijena, a potom i kao pomoć unesrećenima zbog elementarnih nepogoda izdvojila više od 8 milijardi eura. Naravno da je tu bio i cijeli niz vladinih mjera čiji je cilj bio dići standard naših građana, da se digne kvaliteta života, a tu prvenstveno mislim na poreznu reformu, stoga zahvaljujem svim gradonačelnicima i načelnicima što su uveli niže stope poreza, bez obzira što to znači da će županija manje prihodovati – rekao je Stričak.

Kako je naglasio, od brojnih realiziranih investicija na koje se čekalo po 20 ili više godina, kao što su Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama, Objedinjen hitan bolnički prijem i dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija u sklopu Opće bolnice Varaždin, završen je prvi Regionalni centar kompetentnosti u sklopu Medicinske škole u Varaždinu, izgrađena je Istočna obilaznica Novog Marofa, sanirano je 29 klizišta na županijskim i lokalnim cestama te je presvučen 61 kilometar županijskih i lokalnih cesta.

-Trenutno imamo dva velika gradilišta i to u sklopu Opće bolnice Varaždin gradimo Centralni operacijski blok te u sklopu Poljoprivredne škole u Vinici gradimo Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi. Pred izgradnjom je nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo i najavili smo dogradnju škole u Ivancu. Uz sve to imamo i nekoliko projekata u fazi projektiranja, a to su Posjetiteljski centar Gaveznica, Regionalni centar civilne zaštite, dogradnja i energetska obnova Glazbene škole u Varaždinu, pripreme za izgradnju prve geotermalne elektrane u vlasništvu Županije, odnosno Općine te trenutačno čekamo odgovore jesu li nam prošli projekti za unutarnje uređenje Minerve i revitalizaciju Arboretuma Opeka – kazao je župan.

Dodao je da je uz sve nabrojeno Županija vodila brigu i o socijalnom statusu građana i učenika, što pokazuje i podatak da su od 50 do 100 posto povećana sredstva za stipendije učenika i studenata u odnosu na početak mandata, sredstva za produženi boravak, sredstva pomoćnicima u nastavi, potpore u poljoprivredi, potpore u turizmu i za korištenje obnovljivih izvora energije.

-Učinili smo mnogo da dignemo standard svih naših građana, a samim time i poboljšali kvalitetu života – rekao je župan Stričak.

Zanimljiv je i podatak da je u prošloj godini Varaždinska županija prema medijima uputila 633 priopćenja. Primjerice, u 2022. ih je bilo 550, a u 2021. tek 364.

-Sam taj broj priopćenja govori o aktivnosti ili ako to usporedimo s brojem radnih dana, ispada da su po danu išla dva i pol priopćenja. Prvenstveno su se odnosila na investicije, na ono što slijedi, a isto tako na određene akcije, kao što su javno-zdravstvene, za koje smatramo da su jako dobre i da će građani biti dobro upoznati sa njima. Odgovorili smo vam i na 63 pisana upita i mislim da je naša suradnja, kao i ranijih godina bila dobra, na obostrano zadovoljstvo – zaključio je župan Stričak.

a.kučić/sjever.hr
05.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.