Now Reading:
Za predsjednika Ogranka Matice hrvatske u Varaždinskim Toplicama ponovo izabran Stjepan Juranić
Full Article 1 minutes read

Za predsjednika Ogranka Matice hrvatske u Varaždinskim Toplicama ponovo izabran Stjepan Juranić

U Banketnoj dvorani Minerve u Varaždinskim Toplicama 2. siječnja održana je Izborna skupština Ogranka Matice hrvatske u Varaždinskim Toplicama na kojoj je jednoglasno izabran novi -stari predsjednik Stjepan Juranić.

Okupljenima se obratila gradonačelnica Dragica Ratković koja je i sama članica Ogranka, a od gostiju Ernest Fišer, predsjednik susjednog i prijateljskog Ogranka Matice hrvatske u Varaždinu.

Za potpredsjednicu je izabrana Davorka Šooš, dok je Karlo Ivanek izabran za tajnika. Kao članovi predsjedništva izabrani su Dragica Ratković, Ivan Džidić, Bruno Hajduk i Silvija Novak.

Također je tom prilikom izabran i nadzorni odbor u sastavu Marina Rajić, Marija Martinez i Ljubica Nofta.

Nakon provedenih izbora, novi-stari predsjednik je iznio budući program rada u kojem je istaknuo važnost nastavka dosadašnjih programa kao što su Kukuljevićevi dani, Orguljaške večeri, te plodnu nakladničku djelatnost i održavanje znanstvenih skupova i stručnih predavanja. U predstojećem razdoblju Ogranak planira podizanje spomenika blaženom kardinalu Alojziju Stepincu, revitalizaciju lokaliteta Tonimir sa srušenom Kukuljevićevom kurijom te izdavanje zbornika radova sa znanstvenog skupa kao i izdavanje monografije Varaždinskih Toplica.

sjever.hr
05.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.