Now Reading:
Varaždinski ministar gospodarstva komentirao inflaciju: “Devet zemalja ima pad stope inflacije i Hrvatska je među tih devet”
Full Article 1 minutes read

Varaždinski ministar gospodarstva komentirao inflaciju: “Devet zemalja ima pad stope inflacije i Hrvatska je među tih devet”

Varaždinski ministar gospodarstva i održivog razvoja, Damir Habijan u petak je na konferenciji za medije komentirao kretanje inflacije u Republici Hrvatskoj.

Povod konferenciji za medije bila je objava podataka Državnog zavoda za statistiku prema kojima je u prosincu stopa inflacije u Hrvatskoj iznosila 4,5 posto u odnosu na prosinac 2022. godine, dok je u odnosu na prethodni mjesec, to jest studeni 2023. godine, bila niža za 0,5 posto.

– Trend pada stope inflacije pokazuje da su svi vladini paketi pomoći koji su bili usmjereni zaštiti standarda građana i usporavanju inflacije dali rezultat. Najnoviji podaci su na tragu procjena Europske komisije prema kojima će Hrvatska u 2024. godini biti među tri zemlje s najnižom stopom inflacije u eurozoni, a za 2025. Europska komisija prognozira da će ta stopa, gledajući sve zemlje EU-a, u Hrvatskoj biti najmanja – rekao je ministar Habijan, koji je ujedno izrazio zadovoljstvo trendom usporavanja inflacije.

– Ako pogledamo zemlje EU-a u eurozoni, devet zemalja ima pad stope inflacije i Hrvatska je među tih devet – rekao je ministar Habijan.

sjever.hr/mingor.hr

05.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.