Now Reading:
Već 13. izdanje popularnog trkačkog natjecanja: Kros liga Globetka poziva na prvo okupljanje 3. veljače
Full Article 2 minutes read

Već 13. izdanje popularnog trkačkog natjecanja: Kros liga Globetka poziva na prvo okupljanje 3. veljače

I ove godine Atletski klub Međimurje nastavlja s organizacijom popularnog trkačkog natjecanja. Naime, na rasporedu je već 13. izdanje popularne Kros lige Globetka, koja će kao i prethodnih sezona imati ukupno osam kola raspoređenih kroz cijelu godinu. Prvo kolo na rasporedu je u subotu, 3. veljače, dok će se preostala kola redom održavati: 5. ožujka, 9. travnja, 14. svibnja, 11. lipnja, 3. rujna, 1. listopada, a posljednje 8. kolo na programu je u subotu, 9. studenog.

Što se tiče propozicija i startnina također nema promjena pa će tako za svih osam kola, ako se plaća odjednom, biti potrebno uplatiti 20 eura. Plaćate li start na svakom kolu zasebno, to će vas koštati po četiri eura – poručuju organizatori iz AK Međimurja.

Jedina promjena u odnosu na prošlu godinu je što se neće posebno voditi poredak i bodovanje za hodače.

– Oni, naravno, mogu i dalje nastupati i hodati, ali će biti u poretku sa svim ostalim sudionicima. Jedan od razloga za to su učestale pritužbe sudaca, ali i samih hodača da je u gotovo svakom kolu primijećeno da hodači umjesto hodanja trče. Mi kao organizatori nismo u mogućnosti kontrolirati ispravnost hodanja na cijeloj trasi i samim time garantirati regularnost natjecanja, pa je zbog toga donijeta takva odluka – objašnjavaju iz Atletskog kluba Međimurje.

Foto: Atletski klub Međimurje
sjever.hr
04.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.