Now Reading:
Strava i užas u Dubravici. Žena zatvorila životinje i držala ih u groznim uvjetima, dva psa i jare uginuli: “Lubanje i kosti bile su posvuda“
Full Article 2 minutes read

Strava i užas u Dubravici. Žena zatvorila životinje i držala ih u groznim uvjetima, dva psa i jare uginuli: “Lubanje i kosti bile su posvuda“

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Ubijanje ili mučenje životinja“.

Naime, na temelju dojave zaprimljene u Policijskoj postaji Zaprešić, 3. siječnja u prijepodnevnim satima, o mogućoj sumnji na zlostavljanje životinja, policijski službenici žurno su provjerili zaprimljene obavijesti i izišli na mjesto događaja, prenosi 24sata.hr.

Obilaskom zapuštenog gospodarskog imanja na području općine Dubravica, uz obavljen očevid, potvrđeni su navodi iz dojave te je provedeno kriminalističko istraživanje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je od zasad neutvrđenog dana do 3. siječnja, osumnjičena 47-godišnjakinja nabavila i potom na prostoru zapuštenog gospodarskog imanja u općini Dubravica, u metalnim boksovima i u gospodarskim objektima, držala ukupno deset pasa različitih pasmina i starosti te jedno jare. Životinje je ostavila bez da im je redovito osiguravala dovoljnu količinu vode, hrane i veterinarsku skrb. Sumnja se da je takvim postupanjem životinje izložila nepotrebnim patnjama zbog čega su dva psa i jedno jare, uslijed izostanka veterinarske skrbi, uginuli, dok su ostale životinje bile teško zlostavljane i nanesena im nepotrebna bol i patnja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Na Facebook stranici Udruga S-PAS by Gloria Malin koja brine o napuštenim životinjama, objavljeno je nekoliko uznemirujućih snimaka na kojima se vide nehumani uvjeti u kojima je ta žena držala pse.

– Današnji dan me slomio u tisuću komada. Danas sam doživjela potpuno psihički slom nad dva mrtva psa, kozlićem. Lubanje i kosti posvuda. I njih osam. Slomljeni duhom, od života, strah u očima, hodanje po kosturima, zubima, štakori koji su nam hodali preko tenisica. Svih je sedam pasa kod nas. Jedna kujica je visoko skotna, nekoliko pasa, pretežito ženke su OK koliko mogu bit s obzirom na horor koji im je bio život – napisali su između ostalog iz  Udruge S-PAS by Gloria Malin.

FOTO: Facebook Udruga S-PAS by Gloria Malin

sjever.hr/24sata.hr 04.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.