Now Reading:
Poznati meteoservis prognozira: Snijeg stiže i na sjever Hrvatske – evo gdje će ga biti najviše!
Full Article 1 minutes read

Poznati meteoservis prognozira: Snijeg stiže i na sjever Hrvatske – evo gdje će ga biti najviše!

Hrvatsku će, odnosno barem neke njezine dijelove, uskoro zabijeliti snijeg, objavio je poznati norveški meteoservis Yr.no.

Prve pahulje u Varaždinu bi mogle zalepršati već u nedjelju ujutro, a malo kasnije snježni oblak stići će i do Zagreba. Nešto kasnije zabijelit će se i Osijek, a snijega bi moglo biti i u Karlovcu, Sisku i u Slavonskom Brodu. Nešto malo snijega u nedjelju navečer moglo bi pasti i u Vukovaru i Vinkovcima, piše Jutarnji.hr.

Očekuje se da će snijeg, mjestimice, padati čitavu nedjelju i ponedjeljak, a padaline bi trebale prestati u ponedjeljak navečer. I dok se u navedenim gradovima ne očekuje stvaranje debelog snježnog prekrivača, veće količine snijega mogle bi pasti u Gospiću.

Prema prognozi Norvežana, žitelji gradova uz more ipak neće vidjeti snijeg, no u Splitu, Dubrovniku, Rijeci i Zadru moglo bi biti dosta kiše. Tek pokoja pahulja snijega mogla bi se zavijoriti u Šibeniku i Sinju.

Inače, među onima koji su najavili zahlađenje i snijeg je i naš Državni hidrometeorološki zavod koji je objavio da se neuobičajeno toplom vremenu ipak nazire kraj već ovog vikenda, kada stiže glavnina oborina, prenosi Jutarnji.

sjever.hr/jutarnji.hr
04.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.