Now Reading:
Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlenike Javne vatrogasne postrojbe Čakovec
Full Article 2 minutes read

Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlenike Javne vatrogasne postrojbe Čakovec

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici potpisan je Kolektivni ugovor za zaposlenike Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, kojim su regulirana njihova prava i obveze. Pregovarački odbori na zajedničkim su sastancima usklađivali tekst Kolektivnog ugovora sa Zakonom o radu i drugim propisima te je on nakon postizanja dogovora u konačnici i potpisan.

Sporazum je sklopljen na osnovi poziva Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH za kolektivno pregovaranje radi sklapanja Kolektivnog ugovor za zaposlene u JVP-u Čakovec. Osnivači Javne vatrogasne postrojbe Čakovec sklopili su Sporazum o prijenosu ovlasti za kolektivno pregovaranje za zaposlene u JVP-u Čakovec te njime ovlastili gradonačelnicu Grada Čakovca Ljerku Cividini da potpiše Protokol o pregovorima te da imenuje članove Pregovaračkog odbora za provedbu pregovora.

U ime Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, Sporazum su s gradonačelnicom potpisali povjerenik Podružnice – Vatrogasna postrojba Čakovec Robert Novak i Mladen Kanižaj, zapovjednik JVP Čakovec.

Potpisani Kolektivni ugovor značajno poboljšava materijalna i nematerijalna prava zaposlenika JVP-a Čakovec te osigurava potpunu primjenu odredbi Pravilnika o klasifikaciji radnih mjesta profesionalnih vatrogasaca, mjerilima za njihovo utvrđivanje i koeficijentima složenosti poslova.

– Važno je istaknuti da su zaposlenicima JVP-a, osim većih plaća, osigurana i druga povećanja poput iznosa božićnica, regresa i jubilarnih nagrada, što svjedoči o tome da Grad Čakovec i ostali osnivači razumiju važnost i kvalitetu djelovanja Javne vatrogasne postrojbe Čakovec odnosno njenih zaposlenika – poručili su iz Grada Čakovca.

sjever.hr/cakovec.hr
04.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.