Now Reading:
Kreće rekonstrukcija kuharskog praktikuma u Gospodarskoj školi Varaždin – veliki dio sredstava osigurala Varaždinska županija
Full Article 2 minutes read

Kreće rekonstrukcija kuharskog praktikuma u Gospodarskoj školi Varaždin – veliki dio sredstava osigurala Varaždinska županija

Uz dva centra kompetencija koja svoje središte imaju u Varaždinskoj županiji, Varaždinska županija razvija još jedan, na Gospodarskoj školi u Varaždinu. Škola sudjeluje kao partner u uspostavi Regionalnog centra kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu Srednje škole Zabok, a učenici škole postižu značajne rezultate na natjecanjima na kojima se pojave.

Tim povodom je u Županijskoj palači u Varaždinu potpisani ugovor o financiranju građevinskih radova, obrtničkih radova, hidroinstalacija, elektroinstalacija te strojarskih instalacija na rekonstrukciji kuharskog praktikuma u Gospodarskoj školi u Varaždinu.

Ugovor su potpisali ravnateljica Gospodarske škole Jasminka Kelemen i Zvjezdana Erceg iz tvrtke CORE UPRAVLJANJE d.o.o., a potpisivanju su nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport.

Pročelnik Huđek je istaknuo kako Varaždinska županija sufinancira radove na rekonstrukciji kuharskog praktikuma u Gospodarskoj školi Varaždin u iznosu od 68.738,38 eura.

-Ovim se radovima priprema kuharski praktikum za prihvat profesionalne kuharske opreme koju je škola dobila u sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok u vrijednosti od 100.000 eura. Praktikum će dobiti jedno novo ruho, a učenici će dobiti kvalitetan prostor u kojem će stjecati nova znanja- rekao je Huđek.

Ravnateljica Gospodarske škole Jasminka Kelemen zahvalila je Varaždinskoj županiji na svim dosadašnjima ulaganjima u školu.

-Gospodarska škola je završila sudjelovanje u projektu ReCeZa u sklopu kojeg smo odradili brojna usavršavanja nastavnika i učenika, a za školu je najveća dodana vrijednost sudjelovanja u projektu oprema koja uskoro dolazi u našu školu. Zahvaljujemo se Varaždinskoj županiji što sudjeluje u rekonstrukciji praktikuma jer će ovime učenici i profesori dobiti odlične uvjete za rad – naglasila je ravnateljica škole Kelemen.

sjever.hr
04.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.