Now Reading:
Gradonačelnik Jakšić dodijelio 81 novi ugovor o studentskim stipendijama, ove godine Grad Koprivnica za stipendiranje će izdvojiti preko 369 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Jakšić dodijelio 81 novi ugovor o studentskim stipendijama, ove godine Grad Koprivnica za stipendiranje će izdvojiti preko 369 tisuća eura

U prvim danima nove godine Grad Koprivnica tradicionalno dijeli ugovore o stipendiranju redovnim studentima s područja grada Koprivnice. Tako je gradonačelnik Mišel Jakšić u Gradskoj vijećnici podijelio 81 novi ugovor.

– Zaista samo ponosni na ovaj naš program dodjeljivanja stipendija, ali smo isto tako ponosni na sve vas mlade ljude koji stječete znanja i sudjelujete u kreiranju društvenog života. Budućnost ovog grada ste definitivno vi, te vas pozivam da date sve od sebe na svojim fakultetima, a kad ih završite da se vratite u našu Koprivnicu i pomognete joj sa svojim idejama i energijom da se razvija dalje u najboljem smjeru za sve nas – poručio je stipendistima gradonačelnik Jakšić.

U protekloj godini Grad je za stipendiranje studenata utrošio više od 335 tisuća eura, dok su za 2024. godinu planirana sredstva u iznosu preko 369 tisuća eura. Ovogodišnja stipendija za studiranje u Hrvatskoj mjesečno iznosi 80 eura, u inozemstvu 160 eura, a za deficitarna zanimanja 120 eura. Za studente koji imaju utvrđeni invaliditet, stipendija za studiranje u Hrvatskoj iznosi 120 eura, a u inozemstvu 240 eura mjesečno.

– Grad Koprivnica je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj u kojem svi redovni studenti primaju stipendije, ako su prije toga zadovoljili sve uvjete za dobivanje spomenute stipendije, i smatramo da je to jako važno. Kad uspoređujemo Hrvatsku s Europskom unijom vidimo koliko smo ispod prosjeka visokoobrazovanih kadrova, a meni je osobno jako drago da Koprivnica iz godine u godinu ima iskorak i da se to vidi po podacima Državnog zavoda za statistiku, ali znamo da ne možemo ići naprijed bez novih mladih ljudi i njihovog znanja. Zbog toga još jednom naglašavam da smo zbog svega toga jako ponosni i veseli nas činjenica, da smo prema posljednjim podacima, u top pet hrvatskih gradova po visini izdvajanja za obrazovanje – zaključio je gradonačelnik Jakšić.

O ovoj godini ukupno će biti stipendirano 336 studenata, od koji je 20 deficitarnih ugovora za zanimanja doktora medicine, stomatolozi, odgojitelji, logopedi, rehabilitatori, elektrotehničari, građevinari i slična zanimanja.

sjever.hr 04.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.