Now Reading:
U punom je zamahu 8. izdanje Zimskog sportskog višeboja, 60-etak djece zabavlja se uz stručne treninge
Full Article 2 minutes read

U punom je zamahu 8. izdanje Zimskog sportskog višeboja, 60-etak djece zabavlja se uz stručne treninge

U punom je zamahu 8. izdanje Zimskog sportskog višeboja, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Nakon iznimno uspješnog Ljetnog višeboja, na red je stigao i Zimski, pa će se tako 60-tak djevojčica i dječaka gradskih osnovnih škola svakodnevno zabavljati uz stručno vođene treninge.

Dječaci i djevojčice imaju prilike uvježbati tehničke i taktičke elemente iz rukometa, odbojke, nogometa, borilačkih sportova, plesa, badmintona te crossfita za djecu, dok im treninge vode kineziolozi, članovi Udruge kineziologa grada Varaždina i Varaždinske županije te trenerice Sportskog plesnog kluba Valcer.

Djeca su imala priliku okušati se i u disc golfu koji su im približili članovi Disc golf kluba Lagoda, dok su im članovi Taekwondo kluba Varaždin prezentirali taekwondo.

Kako je istaknula voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV-a, Anica Sitar, polaznike i ovoga puta, pretposljednjeg dana Višeboja, očekuje dodjela zasluženih diploma i majica. Šećer na kraju stiže posljednji dan, u petak i to u obliku izleta na Plitvička jezera.

– Želimo pokazati da je sport zabavan i naučiti djecu da bi trebala uživati u njemu, a između ostalog, na taj način uzmu i mali predah od škole i druže se sa svojim vršnjacima, sa svojim prijateljima. Naravno, neće sva djeca postati vrhunski sportaši, no kroz sport rade na sebi i na taj način imaju priliku razviti jedan vrijedan sklop vještina koje će im biti potrebne i kasnije u životu – rekla je Sitar.

sjever.hr

03.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.