Now Reading:
U Općini Jesenje učenici i studenti potpisali ugovore o stipendiranju. Načelnik Cvrtila: Nadam se da će vam ova financijska pomoć biti dodatni poticaj za još bolje rezultate
Full Article 2 minutes read

U Općini Jesenje učenici i studenti potpisali ugovore o stipendiranju. Načelnik Cvrtila: Nadam se da će vam ova financijska pomoć biti dodatni poticaj za još bolje rezultate

U dvorani Doma kulture u Općini Jesenje učenici srednjih škola i studenti potpisali su ugovore o stipendiranju. Pravo na stipendiju ostvario je pet učenika koji su upisali deficitarna zanimanja i 15 studenata koji redovno pohađaju visokoškolsko obrazovanje.

Mjesečna stipendija za učenike iznosi 40 eura a za studente 80 eura i uplaćuju se za vrijeme trajanja školske, odnosno akademske godine.

Načelnik Dario Cvrtila izrazio je nadu da će ovaj vid financijske pomoći biti dodatni poticaj za još bolje rezultate učenicima i studentima u njihovom obrazovanju.

– Nakon završenog obrazovanja veoma je važno da stečeno znanje primijenite u praksi. Budite kreativni i inovativni jer pripadamo europskoj obitelji i ogromnom tržištu koje otvara velike mogućnosti. Osobno bih bio sretan kada bi barem jedan od vas prisutnih nakon završenog školovanja pokrenuo vlastiti posao – istaknuo je načelnik Cvrtila.

Julijana Jedvaj studentica treće godine Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije zahvalila je na dodijeljenoj stipendiji.

Stipendija koju sam dobila od Općine Jesenje ima ključnu ulogu u mom obrazovanju i životu. Ona pruža financijsku podršku koja mi omogućava da lakše pokrijem troškove studija, skripti i ostalih potreba. Ova stipendija ne samo da olakšava teret financijskih izazova, već mi također pruža veću sigurnost i mogućnost usredotočenja na akademske ciljeve, te pridonosi mom osobnom i obrazovnom razvoju, kako bi ostvarila svoj puni potencijal, što iznimno cijenim – naglasila je studentica Jedvaj.

sjever.hr 03.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.