Now Reading:
Grad Krapina pomaže mladim obiteljima – dodijeljene bespovratne potpore za rješavanje stambenog pitanja
Full Article 2 minutes read

Grad Krapina pomaže mladim obiteljima – dodijeljene bespovratne potpore za rješavanje stambenog pitanja

Grad Krapina već treću godinu zaredom osigurava proračunska sredstva za mlade obitelji, a koja se dodjeljuju u okviru četiri mjere i to za izgradnju ili kupnju prve nekretnine, rekonstrukciju obiteljske kuće kojom se osigurava novi stambeni prostor te sufinanciranje kamata stambenih kredita.

Za 2023. godinu bespovratna sredstva dobilo je 12 korisnika u ukupnom iznosu većem od 52.000 eura. Od toga su dva korisnika mjere sredstva dobila za izgradnju obiteljske kuće, njih pet je dobilo za kupnju prve nekretnine, dok je pet korisnika mjere sredstva dobilo za sufinanciranje kamata stambenih kredita.

Grad Krapina nastavlja s mjerom kojom želimo pomoći mladim obiteljima da riješe svoje stambeno pitanje. Radi se samo o još jednoj mjeri koju Grad poduzima da bi olakšali život našim mladim sugrađanima. Sustavno radimo na tome da našim mladima i mladim obiteljima olakšamo život i da stvorimo okruženje u kojem će imati kvalitetan život na području našega grada – poručio je gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović.

Dodajmo i da su ujedno dodijeljene potpore za sufinanciranje troškova stanovanja, za što je Grad Krapina sredstva dobio od Središnjeg ureda za demografiju i mlade, pa su tako dodijeljene potpore za pet korisnika u ukupnom iznosu od 8640 eura.

– Ova sredstva su namijenjena kao pomoć u troškovima stanovanja, odnosno plaćanju najma. Naime, mnogi mladi i mlade obitelji su primorane živjeti u podstanarstvu, odnosno plaćaju najam, tako da je Grad Krapina osigurao novac od Središnjeg ureda da bismo mladima bar na neki način pomogli u smanjenju tog dijela troškova – rekao je gradonačelnik Gregurović.

sjever.hr
03.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.