Now Reading:
U tijeku su pripreme za Međunarodnu izložbu mladih vina u Ludbregu, uzorci će se prikupljati ovog vikenda
Full Article 2 minutes read

U tijeku su pripreme za Međunarodnu izložbu mladih vina u Ludbregu, uzorci će se prikupljati ovog vikenda

Udruga vinogradara „Trsek” Ludbreg priprema i organizira Vincekovo, 31. Međunarodnu izložbu mladih vina, koja će se 26. siječnja 2024. godine održati u dvorani hotela Crnković u Ludbregu.

– Ovom 31. Međunarodnom izložbom mladih vina nastavljamo tradiciju okupljanja vinogradara koja je započela još davne 1867. godine kada je održana prva izložba grožđa u Ludbregu. Iz godine u godinu kvaliteta naše izložbe, potvrđuje se sve većim brojem izlagača, kao i brojem uzoraka mladih vina, uz sudjelovanje svih vinogradarskih udruga iz naše te susjednih županija, kao i iz susjednih zemalja – poručuju iz Trseka.

Uzorci mladih vina prikupljat će se 6. siječnja (subota) od 12 do 20 sati i 7. siječnja (nedjelja) od 10 do 20 sati u hotelu Crnković.

Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce. Nakon sugestije ocjenjivačke komisije odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino (suho, polusuho, poluslatko ili slatko).

Svaki sudionik kod predaje uzoraka plaća kotizaciju od 20 eura po uzorku, dok je kotizacija za članove udruge vinogradara „Trsek” 15 eura. Sudionik s tri i više uzoraka plaća 15 eura po uzorku.

foto: arhiva
sjever.hr/ludbreske-novine.com.hr
02.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.