Now Reading:
Ovo će biti savršena godina za “spajače”, no ima jedan praznik manje
Full Article 2 minutes read

Ovo će biti savršena godina za “spajače”, no ima jedan praznik manje

Da su Hrvati poznati kao majstori spajanja praznika znaju već i ptice na grani, a mnogi znalci svoje su godišnje odmore već počeli planirati i proučavati kalendar za mogućnost spajanja vikenda.

U godinu smo već ušli sa neradnim danom s obzirom da je 1. siječnja pao na ponedjeljak. Sljedeći neradni dan je Uskrs, koji ove godine dolazi nešto ranije nego prethodnih godina i to 31. ožujka.

Za “spajače” će biti idealan svibanj jer ima čak dvije prilike za spajanje – prva je za Praznik rada (1.svibnja) koja pada na srijedu. Jedina loša vijest je da ove godine Dan državnosti i Tijelovo padaju na isti datum (30. svibnja), no radi se o četvrtku pa će mnogi moći spojiti vikend.

Slično je situacija i za kolovoz. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti (5.kolovoza) koji pada na ponedjeljak. Velika Gospa (15.kolovoza) pada na četvrtak tako će i tada biti prilika za spajanje.

Dan svih svetih (1. studenog) pada na petak, dok Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata (18. studenog) pada na ponedjeljak.

Inače, Božić pada u srijedu 25. prosinca, a dan kasnije, u četvrtak, je Sveti Stjepan, stoga i oni koji neće biti na godišnjem moći će spojiti vikend.

n.p.bajz/sjever.hr

1.1.2024.

Input your search keywords and press Enter.