Now Reading:
Evo pobjednika 45. izdanja Novogodišnje utrke grada Varaždina
Full Article 2 minutes read

Evo pobjednika 45. izdanja Novogodišnje utrke grada Varaždina

U Varaždinu je održano 45. izdanje Novogodišnje utrke grada Varaždina, prvog sportskog natjecanja u Hrvatskoj u 2024. godini i jedinog koje već niz godina počinje točno u ponoć sa Stare na Novu godinu.

U utrci dugoj 4,6 kilometara varaždinskim gradskim ulicama i trgovima sudjelovalo je 450 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske te iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Velike Britanije i Nizozemske.

Pobjednik u muškoj konkurenciji je Uroš Gutić iz Atletskog kluba Borac iz BiH-a, drugo mjesto zauzeo je Jan Kokalj iz Slovenije, dok je treće mjesto pripalo Tomislavu Novoselu iz AK Dinamo Zrinjevac.

U kategoriji žena pobjednica je Tea Faber iz Atletskog kluba Fit, drugo mjesto osvojila je Petra Katanec iz AK Dinamo, a treća je bila Helena Gleđa AK Fit.

I ovogodišnje 45. izdanje Novogodišnje utrke organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suorganizaciji Atletskog kluba „Sloboda” i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Znak za start točno u ponoć na Trgu kralja Tomislava dao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Anica Sitar iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina podsjetila je da ova jedinstvena utrka u Hrvatskoj i svijetu traje od 1. siječnja 1978. godine.

– Raduje nas što nam se iz godine u godinu vraćaju brojni trkači. I ove godine sudjelovali su natjecatelji svih dobnih skupina, a osim iz svih dijelova Lijepe naše, mnogo trkača stiglo je i iz inozemstva, što pokazuje vrijednost ove utrke – rekla je Sitar.

Za najbolje trkače organizator je pripremio vrijedne nagrade, i to 300 eura za prvo, 200 za drugo i 100 za treće mjesto.

Dodajmo da je varaždinska Novogodišnja utrka jedna je od najdugovječnijih u svijetu. Prilagođena je rekreativnim trkačima, ali i vrhunskim atletičarima koji postižu zapažene rezultate.

sjever.hr

1.1.2024.

Input your search keywords and press Enter.